Kuruculuğunu ve şefliğini Mustafa Kemal Üniversitesi Konservatuar öğretim görevlilerinden Sezgin Suna’nın yaptığı Apkord Regularis çocuk korosu Almanya’nın Frankfurt kentinde 3-8 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Korolar festivaline katılmak üzere Almanya’ya gitti.

Regularis korosunda bulunan ve festivale katılacak olan çocukların tamamı deprem bölgesi Hatay’dan. 6 Şubat tarihinde yaşanan yıkıcı büyük depremin olumsuz izlerine rağmen hazırlıklarını İskenderun’da yaptığı kampla hazırlanan koro ilimizi depremzede çocukların sesi ve yorumuyla Frankfurt’ta temsil edecek.

Göbeklitepe semalarında sıcak hava balonu turları başladı Göbeklitepe semalarında sıcak hava balonu turları başladı

Koro kurucusu ve şefi Sezgin Suna bu etkinlik için büyük bir çaba sarf ederken çocukların vize ve pasaport işlemleriyle tek tek ilgilendi. Aynı zamanda kendi de deporemzede olan ve enkaz altından büyük zorluklarla sağ olarak çıkarılan Piyano öğretmeni Natalia Sovuksu da Regularis çocuk korosunu festivale hazırlayan eğitmenler arasında yer alıyor.

Main Bosporus Klang Frankfurt koro festivali komitesi Hatay’dan gelen Apkord çocuk korosuna büyük bir önem veriyor. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi