Hatay Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat 2023’te yaşanan asrın felaketinde ağır hasar alarak atıl durumda olan Serinyol Asfalt Şantiyesi ve Asfalt Plenti makinesini Başkan Mehmet Öntürk’ün talimatıyla tekrar üretime başlattı.

Serinyol’da üretim yapan HBB Serinyol Asfalt Şantiyesi 6 Şubat depremleri sonrası çok büyük hasar aldı. Uzunca bir süre atıl duruma düşen Asfalt Plenti makinesi, HBB Başkanı Öntürk’ün talimatıyla uzun süren bir bakım, onarım, tadilat ve yenileme çalışmasının ardından tekrar devreye alındı.
HBB’nin kendi imkânları ve personeli ile yürüttüğü bakım onarım çalışmalarının ardından faaliyetlerine tekrar başlayan şantiye saatte 160 ton asfalt üretim kapasitesine sahip.
Büyükşehir Belediyesi asfalt yapımında kullanılan Asfalt Plenti makinesinin üretime başlamasıyla beraber asfalt üretimini hızlandırarak il genelinde vatandaşların can ve mal güvenliğini arttıracak, trafik akışının daha kontrollü ve sağlıklı işleyişini geliştirecek yolların üretiminde çok daha düşük maliyetlerle, çok daha kaliteli ve hızlı hizmet verebilecek bir noktaya geldi.

GÜÇLENDİRME KREDİSİ'NDE YENİ MİKTAR AÇIKLANDI GÜÇLENDİRME KREDİSİ'NDE YENİ MİKTAR AÇIKLANDI

BOLAT “ GÖREVE GELDİĞİMİZDE ATIL DURUMDAYDI”
Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı Saha Amiri Şenol Bolat, depremde ağır hasar alan şantiyenin kendileri göreve geldiğinde atıl durumda olduğunun altını çizerek plent şantiyesini, kendi personelleri ve imkanlarıyla gece gündüz çalışarak yeniden faal hale getirdiklerini söyledi.
Bolat şantiyenin saatte 160 ton üretim kapasitesine sahip olduğunu ve 15 ilçeye hizmet ettiğini vurgulayarak, “memleketimize hayırlı uğurlu olsun” dedi. Zeynep Yüksek

Editör: Haber Merkezi