Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84. yılında tüm yurtta olduğu gibi Antakya’da düzenlenen törenle anıldı.

Cumhuriyet Alanı’nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende, saat 09.05'de sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. üSaygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu, göndere çekilen bayrak yarıya indirildi.

Törene başta Hatay Valisi Rahmi Doğan, Garnizon Komutan vekili Albay Selamettin Beşbaş, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkân, gaziler ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

DOĞAN: RUHUNUZ ŞAD OLSUN

Törende anıt şeref defteri Hatay Valisi Rahmi Doğan tarafından imzalandı.

Vali Doğan, Anıt defterine duygularını şöyle aktardı: “Aziz Atatürk, Ebediyete irtihalinizin 84’üncü sene-i devriyesinde, minnet ve şükranlarımızı sunmak üzere manevi huzurunuzdayız.

Türkiye’yi işaret ettiğiniz muasır medeniyet hedefine ulaştırmak, bölgemizde ve dünyada lider ülkelerden biri haline getirmek için yapacağımız çalışmalarda, sizin, şehitlerimizin ve gazilerimizin sergilediği eşsiz mücadele ve fedakârlık ruhu bizlere daima rehber olacaktır.ü

‘En Büyük Eserim’ diyerek bizlere emanet ettiğiniz Türkiye Cumhuriyeti Devletini, ilelebet payidar kılmak ve daha ileriye taşımak için yorulmadan, usanmadan çalışmaya devam edeceğiz.

Özgür Özel'in Hatay Programı: 6-7 Ekim Özgür Özel'in Hatay Programı: 6-7 Ekim

Türk milletinin istiklali ve istikbali uğruna yaptıklarınız için sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Ruhunuz şad olsun.”

Cuma ZEYBEK

Editör: Haber Merkezi