İskenderun Kuaförler ve Berberler Odası Başkanı Nurettin Tabaş, Ticaret Bakanlığı’nın kararıyla 2 Ekim 2022 tarihinden itibaren il genelindeki tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının Pazar günleri kapalı olacağını duyurdu.ü

Zeynep Deniz Cavide Şahutoğlu Ortaokulu Açıldı Zeynep Deniz Cavide Şahutoğlu Ortaokulu Açıldı

Ticaret Bakanlığı’nın, İçişleri Bakanlığı aracılığıyla 81 il valiliğine gönderdiği karara istinadenü berber, kuaför ve güzellik salonlarının illerde hangi gün kapanacağının valilik tarafından belirlendiğini ifade eden Tabaş, Hatay Valiliği’nin de esnafın görüşleri doğrultusunda Pazar günü kapanmasına karar verildiğini aktardı.

GEREKLİ MERCİLERE BAŞVURU YAPTIK

İşyerlerinin dönemsel olarak Pazar veya Salı günü kapalı olması için Valiliğe dilekçe verdiklerini belirten Nurettin Tabaş, “Gerçekleştirilecek olan bu uygulama, esnafımızın sosyal hayatının daha iyi olmasına eşi ve çocuğuna vakit ayırmasına olanak sağlayacaktır. Türkiye geneli yapılan toplantılar sonucunda esnaflarımızın %80’i pazar gününün tatil olmasını istedi. Bazı il ve ilçelerimizde Ekim-Kasım-Aralık-Ocak-Şubat-Mart-Nisan ve Mayıs aylarında pazar günü, Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül aylarında da salonların salı günü kapatılacağı bilgisine ulaştık. Bu kararın Hatay’da da uygulanması için gerekli mercilere başvuru yaptık. Kabul edildiği takdirde de esnafımızın bilgisine sunacağız. Şuan için Valiliğimiz tarafından bizlere gönderilen karar 01.10.2022 tarihi itibari ile berber, kuaför, ağda ve güzellik salonlarının pazar günü kapalı olması yönünde.ü Bu nedenle 02.10.2022 tarihi itibari ile işyerlerimiz pazar günleri kapalı olacaktır” dedi.

İsmet GÜLTEKİN

Editör: Haber Merkezi