2023-2024 eğitim öğretim yılı başladı başlamasına ama Defne ilçesinde bulunan Aşağıokçular ilkokulu ve ortaokulu çevresi çöp yığını ile doldu taştı. Okulun çevresinde bulunan çöp yığınları, okul adaptasyon süreci yaşayan öğrencilerin sağlığını da tehdit ediyor.

SORUNLAR BİTMEDEN ÇÖP SORUNU BAŞLADI

Özellikle deprem bölgesinde ve depremden en çok etkilenen Hatay’ın 4 ilçesinde eğitim-öğretim yılı sorunlarla birlikte başladı. Birçok sorunla boğuşan vatandaşlar çocuklarını endişe içinde okula gönderirken üstüne birde çöp sorunu ortaya çıktı.

Hatay'da Kermes Düzenlendi Hatay'da Kermes Düzenlendi

ÇÖP YIĞINLARI ÖĞRENCİLERİN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR Çocuklarını her gün çöp yığını içerisinde okula bırakan veliler; “Çöp konteynerlerine sığmayan çöpler okul duvarına koyuluyor. Temizlenmemiş çöp konteynerleri, çöplerin ağırlığı ile devrilme noktasına geldi. Okulun etrafında yaşanan bu çöp sorunu, okula yeni başlayan öğrencilerin sağlığını tehlikeye atıyor. Kimse sorumlu artık bu sorunlar çözülsün. Zaten hepimiz zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyoruz. Bu sorunlardan bıktık artık.” diyerek gereğinin yapılmasını istediler. Kenan Cengiz

Editör: Haber Merkezi