Hatay Valisi Rahmi Doğan, geçtiğimiz Cuma günü Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve yönetim kurulu üyelerini makamında ağırlayarak, gündeme dair değerlendirmeler içeren bir sohbet gerçekleştirdi. Vali Doğan, gerçekleştirilen sohbette yerel yönetimlere ağır eleştirilerde bulundu.

Sohbet ortamında geçen ziyarette Vali Doğan’ın dikkat çektiği konular şu şekilde:

Çevlik - Arsuz yolunun kale mevkiinden sonraki bölümü için açıklamalarda bulunan Vali Doğan; “Valilik olarak yaptırdığımız Samandağ-Çevlik ile Arsuz Kale arası 26 km’lik sahil yolunun kalan 4-5 km’sini, Hatay Büyükşehir Belediyesi isterse yapabilir. Mevcut yolda, iş makinaları birkaç günde yolu genişletebilir, daha sağlıklı hale getirebilir.” Dedi.

HADO YÜK GEMİSİ SEFERELERİ İZİNSİZ YAPILAMAZ

“HADO için yük gemisi kiralanacağı, seferlere konulacağı söylentileri kulağımıza geliyor. Aman yapmasınlar! Denizin fiziki durumu kaldırmaz. Kaldı ki orası bize ait. Bizden izinsiz bir şey yapamazlar.”

“OTOPARK SORUNUNU ÇÖZÜN” DEDİM! İLGİLENMEDİLER

“Gitmediler, yapmadılar, ilgilenmediler! Antakya eski stadı yerine yapılacak Millet Bahçesi, muhteşem bir proje. Ancak Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’a aylar önce, defalarca söyledim. Buranın altı Otopark olsun diye! “Gidin, TOKİ ile görüşün, altına 45 dönümlük otopark yaptırın, o bölgenin otopark sorununu çözün” dedim! Gitmediler, yapmadılar, ilgilenmediler!”

HBB’NİN KATKI PAYINI ÖDEMESİ GEREKİYOR

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfının Engelli Hizmet Merkezi Açıldı Türkiye Spastik Çocuklar Vakfının Engelli Hizmet Merkezi Açıldı

“Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü, İskenderun’un su sorununu çözecek projeler yaptı. Ancak arıtma tesisinin faaliyete geçebilmesi için Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin 130 Milyon Liralık katkı payını ödemesi gerekiyor. Hatay Büyükşehir, bu parayı ödemek istemiyor. Ödemeyince de güzelim arıtma tesisi devreye giremiyor. Kentte susuzluk var. “HATSU iflasta” deniyor. Elbette ki siz baraj yapmazsanız, siz DSİ’nin suyunu kullanmazsanız, sürekli enerjiye dayalı yeraltından su çekmeye devam ederseniz, iflas edersiniz tabi”

BELEDİYELER ANLAŞAMIYOR

“Vakıflar İşhanı yeri konusu 3-4 yıldır belirsiz. Büyükşehir Belediyesi ile Antakya Belediyesi anlaşamıyor. Sorunu çözme değil, sorunu öteleme peşindeler. Kendi kendime diyorum ki, “Siz, köprü başındaki bu 1000 metrekarelik yeri 3-4 yıldır yapamıyorsunuz. Millet Bahçesi yeri olan 45 dönümde ortak proje ile nasıl otopark yapacaksınız? Bu anlayışla tabi ki yapamazsınız.”

YENİ YOLLAR YAPMANIZ LAZIM

Gençlik ve Spor Bakanlığımız, bize çok güzel bir stat kazandırdı. Defalardır söyledim, “Aynı güzergahta hastane ve stadyum var. Alternatif yol yapın” diye, Yarın öbür gün olağanüstü bir durum olursa, Allah korusun, bir afet yaşarsak, siz tahliyeyi nasıl yapacaksınız? Başka yolunuz yok. Hepiniz görüyorsunuz, yaşıyorsunuz. Antakya çıkışı Kuzeytepe kavşağı önüne kadar 30 dakikada gidemiyorsunuz. Defalarca söyledim, alternatif yeni yollar yapmanız lazım ama bir türlü Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne anlatamıyorum.” İfadelerini kullandı.

VALİ DOĞAN’IN TAVRI DİKKATLERDEN KAÇMADI

Göreve geldiği günden bu yana Hataylıları umutlandıran, yaptığı hizmetlerle takdir toplayan Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın açıklamaları “Göz ardı edilmemelidir” şeklinde yorumlanırken, Vali Doğan’ın yerel yönetimlere karşı sert eleştirisi dikkatlerden kaçmadı.

Editör: Haber Merkezi