CHP Antakya İlçe Başkanlığı yeni binasının açılış programı gerçekleştirildi. Adeta miting etkisi yaratan açılış programına katılım oldukça yoğun oldu.

CHP Antakya İlçe hizmet binası açılışına katılım gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun açılış öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Açılışa ayrıca Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Belediye Başkanları, CHP Hatay Milletvekilleri, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Muhtarlar, Meclis Üyeleri, İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, Antakya İlçe Başkanı Ümit Kutlu, Parti İlçe Başkanları, Kadın ve Gençlik kolları Başkanlıkları ile üyeleri yanı sıra çok sayıda partili ve vatandaş katılım gösterdi.

Açılışta konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Hep birlikte çalışmak zorunda olduklarını ifade ederek; “Ya hep birlikte çalışacağız mücadele edeceğiz, sıkılmadık el, girmedik kapı, konuşmadık insan bırakmayacağız anlatacağız ya da sonuçlarına hep beraber katlanacağız. İnanıyorum ki bu bina iktidarımızın nişanı olacak, iktidarımızın binası olacak." diye konuştu.

CHP'li Belediye Başkanına Siyasi Yasak CHP'li Belediye Başkanına Siyasi Yasak

GELİYOR GELMEKTE OLAN

Bu ülkenin sorunlarını çözecek sermeyesinin ve insanının olduğunu kaydeden Torun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Zaman zaman aramızda bazı yanlış anlamalar olabilir, eksiğimiz olabilir, eksiğimizi tamamlayacağız. Birbirimize yoldaşlık kültürü içerisinde sarılacağız, o mücadeleyi hep birlikte vereceğiz ve Millet İttifakı'yla halkın iktidarını kuracağız. Önce kendimize güvenelim, sonra birbirimize güvenelim. 6 siyasi parti farklı dünya görüşüne sahip olmasına rağmen demokrasi, adalet ve özgürlük ekseninde bir araya geldi. Güçlendirilmiş demokratik parlamenter sistemi getirebilmek için var gücüyle çalışıyorlar. Her türlü engellemelere rağmen çalışıyorlar. O zaman biz de onların bu mücadelesine omuz vereceğiz, katkı vereceğiz ve başaracağız. Yolumuz açık olsun, 8 ay kaldı. Geliyor gelmekte olan, halkın iktidarında hep birlikte buluşmak dileğiyle." ifadesini kullandı.

PROJELER İMZA BEKLİYOR

Hoşgörünün merkezi, medeniyetler şehri Hatay’da olmaktan duyduğu memnuiyeti dile getiren Torun, CHP’li belediyelerin kendi öz kaynaklarını kullanarak olağanüstü bir çabayla çalıştığını belirtirken, kamu bankalarından kredi kullanamadıklarını, CHP’li 7 büyükşehir belediyelerin 28 milyar 680 milyon liralık dev projelerinin de sarayın imzalamaması dolayısıyla hayata geçirilemediğini söyledi.

VATANDAŞIMIZ SİZE BUNUN HESABINI SORACAKTIR

İktidarın belediyeleri değil, halkı cezalandırdığına dikkat çeken Torun, “Siz belediyelerimizi değil, hizmet bekleyen vatandaşlarımızı cezalandırıyorsunuz. Bu hangi vicdana sığar? Vatandaşın direk hayatını ilgilendiren projelere onay vermeyenler hizmet düşmanıdır. Ayrıştırıcı ve ötekileştirici iktidar ve saray yönetimi bunun hesabını nasıl vereceksiniz? İnanıyorum ki yapılacak ilk seçimde vatandaşımız size bunun hesabını soracaktır” dedi.

Konuşmaların ardından yeni ilçe binasının açılışı gerçekleştirildi. Erhan UNAY

Editör: Haber Merkezi