Hatay Büyükşehir Belediyesi, İskenderun kent merkezinde hizmet veren toplu taşıma kooperatif yöneticileriyle yaptığı “Dönüşüm, Rehabilitasyon ve Gelir Desteği” konulu toplantıda, yapılacak düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Konteyner Kentlerde Yaşayanlara Öncelik Verilecek Konteyner Kentlerde Yaşayanlara Öncelik Verilecek

HBB Ulaşım Daire Başkanlığı’nca toplu taşıma hizmeti veren kooperatif yöneticileri ve işletmecilere yönelik “Dönüşüm, Rehabilitasyon ve Gelir Desteği” toplantısı düzenlendi.
Ulaşım Daire Başkanı Mehmet Umut Arpacı’nın da katıldığı toplantıda; ticari taksi, servis araçları, minibüs ve otobüs gibi toplu taşıma araçlarının İçişleri Bakanlığının talimatı gereğince 1 Eylül 2024 tarihine kadar kamera takma zorunluluğu getirildiği hatırlatıldı.

ESNAFA GELİR VE ÜCRETSİZ BİNİŞ DESTEĞİ
Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşma araçlarına uygulanacak havuz modeli hakkında bilgiler aktaran Ulaşım Daire Başkanı Arpacı, yapılacak düzenlemenin hakkaniyet ölçüleri içerisinde olacağını ve esnafın mağdur edilmeyeceğini kaydetti.
Vatandaşların sıkıntı yaşamaması için yeni oluşturulacak güzergâhlarda, kullanılacak araçların alçak tabanlı olması gerektiğini ifade eden Arpacı; Büyükşehir Belediyesi olarak esnafa gelir desteği sağlanacağını söyledi.

Plaka, araç modeli ve markası hakkında mecburi bir tasarrufa gidilmeyeceğini kaydeden Daire Başkanı Arpacı, kooperatiflerdeki araç sayısının azalmasının hak sahipliğini etkilemeyeceğini ayrıca esnafa kilometre bazında belediye olarak gelir ve ücretsiz biniş desteği vereceklerini belirtti.
Kartlı sisteme geçiş konusunda araçlarda Validatör kullanımının bakanlığın belirlediği standartlara uygun olması gerektiğinin de vurgulandığı toplantıda toplu taşıma araçlarının kaliteli ve konforlu olmasının tercih nedeni olacağı ve kent trafiğini rahatlatacağı ifade edildi. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi