CHP Parti Meclisi’nde daha önce açıklanan 226 belediye başkan adayından sonra 21 Aralık’ta yapılan MYK ve PM toplantısından sonra 160 seçim çevresindeki belediye başkan adayları da açıklandı.

Elmasoğlu Yeniden Aday Gösterildi

Belediye başkan adaylarının belirlendiği Cumhuriyet Halk Partisi PM toplantısında Hatay Erzin’in başarılı belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu yeniden aday gösterildi. Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde il ve ilçeler yerle bir olurken imar yönetmeliğinden taviz vermeyen ve deprem yönetmeliğine uygun hareket eden Başkan Elmasoğlu’nun ilçesinde hiç bina yıkımı olmadı.

2025’in Kasım Ayında Erken Seçim Mi Olacak? 2025’in Kasım Ayında Erken Seçim Mi Olacak?

17 Ağustos 1999 depreminin yaşandığı Kocaeli’nde hasar görmeyen Tavşancıl’da ise esfanevi CHP’li belediye Başkanı Salih Gün’ün iki kattan fazla imar izni vermemesi nedeniyle hiç bir can kaybı yaşanmamıştı. Daha sonra milletvekili olan merhum Salih gün babasının üç kat için izin istediğini ancak vermediği için uzun süre konuşmadıklarını belirterek  “Ancak depremden sonra konuşmaya başladık. Sadece babam değil Tavşancıl’daki onlarca insan gelip teşekkür etti” demişti. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi