Ekonomik sıkıntılar beraberinde birçok problemi getirdi. Bunlardan biri de çocukların yeterli kadar beslenememesi oldu. Durumlarının yetmediğini ifade eden veliler, çocuklarını okula neredeyse aç gönderdiklerini ve yeterli kadar besleyemediklerini ifade ederek, en az 1 öğünün ücretsiz olması için yetkililerden destek istediklerini açıkladı.

MECLİSE VERİLEN ÖNERGE REDDEDİLDİ

Devlet okullarındaki öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek verilmesi yönünde hükümete çağrıda bulunuldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) muhalefet partilerinin; öğrencilere bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek verilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bütçesine verdikleri ek bütçe teklifinin reddedildiğini hatırlatan veliler, duruma tepki gösterdi.

VELİLER TEPKİLİ

Dengeli beslenmenin bir eğitim hakkı olduğunu belirten veliler, “Açlık ve yoksulluk içinde savaş veren aileler çocuklarını okula gönderemeyecek durumdadır. MEB’den çocuklarımıza bir öğün sağlıklı ve ücretsiz yemeğin verilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

32 BİN 286 ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ YEMEK

Söz konusu tartışmalar ülke gündeminde geniş yankı bulurken, ilimizdeki durumla ilgili açıklama yapan Hatay Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Bakanlığımız, öğrencilerin eğitime erişimini artırmak için sosyal politikalarla öğrencileri desteklemeye devam etmektedir. Şartlı eğitim yardımından öğrenci burslarına, taşımalı eğitimden ücretsiz yemek imkânına, ücretsiz ders kitaplarından yardımcı kaynaklara çok sayıda proje, ilimizde de kararlı bir şekilde uygulanmaya devam etmektedir. Bu kapsamda ilimizde 32 bin 286 öğrenciye ücretsiz yemek hizmeti verilmektedir.” dedi.

Hatay'da hurdacılara yönelik operasyon yapıldı Hatay'da hurdacılara yönelik operasyon yapıldı

VELİLER MÜDÜR BÜYÜK’E SESLENDİ

Açıklamalar ardından veliler Hatay’da yer alan bütün devlet okullarında yetkililer tarafından bir çalışma yapılması gerektiğini ifade ettiler. Söz konusu çalışma ardından belirlenen sayı ile çocuklara yemek verilmesi gerektiğini vurgulayarak Hatay Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün bu konuda hassasiyet göstermesini istediler.

Erhan UNAY

Editör: Haber Merkezi