Hatay Valisi Rahmi Doğan, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 107. Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı.

Osmaniye Polisevi’nde gerçekleşen toplantıya, Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Ömer Faruk Coşkun, “Ajansımız faaliyetleri, 2022 Yılı Çalışma Programı çerçevesinde devam etmektedir. Bu kapsamda; destek programları uygulamaları, ulusal ve uluslararası programlara yönelik proje geliştirme çalışmaları, yatırım destek ve tanıtım faaliyetleri ile araştırma, analiz ve planlama çalışmalarına yönelik faaliyetler yürütülmektedir. Önceki dönemlerde uygulamaya alınan; turizm altyapısı programları, özel sektöre yönelik faizsiz kredi desteği programları, güdümlü proje desteği ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı, Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı ve Üreten Şehirler Programı kapsamındaki projelerin uygulanmasına devam edilmektedir” dedi.

GENÇLERİMİZE HEM DANIŞMANLIK VE MENTÖRLÜK DESTEĞİ

Halen devam eden destek programlarının yanı sıra ilan edilmesi planlanan yeni destek programlarında son aşamaya gelinmdığını ifade eden Coşkun, “Bölgesel kalkınmada birçok program ve projenin hayata geçmesine vesile olacak bu çalışmanın, bölgemizde kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının aktif katılımı ile hazırlanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir. Bölge Planı hazırlıklarına katkı sağlamak isteyen herkesin erişimine açık olan anket uygulaması Ajansımız web sitesi üzerinden devam etmektedir. Kalkınma Ajansları tarafından 2022 ve 2023 yılları teması olarak belirlenen ‘genç istihdamı’ çalışmaları kapsamında, 34 yaş altı gençlerin kendiişlerinde istihdam edilmelerine destek vermek amacıyla başlatılan ‘Girişimci Geliştirme Merkezi Programı’ devam etmektedir. Program ile kendi işini kurmak isteyen gençlerimize hem danışmanlık ve mentörlük desteği verilecek hem de sermaye sahiplerinden oluşan platformlarda bu fikirlerini ortaklığa açabilme imkânı sağlanacaktır. Bölgemizdeki yerel ürünlerin markalaşması ve tanıtımına yönelik yürütülen coğrafi işaretleme çalışmaları kapsamında Hatay Kömbesi ve Osmaniye Yoğurtlu Kömbesi’nin tescili ile ilgili süreçler tamamlanmış ve her iki ürün de illerimiz adına tescillenmiştir. Özet olarak ifade edilen bu faaliyetlerin yanı sıra mevcut programlar kapsamındaki projelerin izleme ve değerlendirme çalışmaları ve yatırım destek çalışmalarına devam edilmektedir.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti.

Yayladağı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Hayırlı Olsun Yayladağı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Hayırlı Olsun

Cuma ZEYBEK

Editör: Haber Merkezi