Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de yüksek tutulan ev fiyatları nedeniyle, ev sahibi olunması oldukça zor hale geldi.

Sadece ev fiyatlarının değil, kiraların üstesinden gelinemeyecek noktalara ulaştığını ifade eden vatandaşlar; “Ev almak hayaldi, kirada olmak da kâbusa döndü” diyerek duruma sitem ettiler.

ÇALIŞARAK EV SAHİBİ OLMAK MÜMKÜN DEĞİL

Pandeminin başlarında kamu bankalarınca verilen ucuz kredilerden sonra başlayan ciddi konut zamları, Türk lirasındaki tarihi değer kayıplarının getirdiği yeni zamlarla ev sahibi olmayı neredeyse imkânsız hale getirdi. Şehrimizde ev sahibi olmanın bedeli 750 bin TL’lik rakamlara kadar yükselirken, büyükşehirlerde birkaç milyonluk rakamlara çıkıyor. Gayrimenkul değerlendirme uzmanlarına göre ise, “Bugün çalışarak ev sahibi olmak mümkün değil" değerlendirmeleri öne çıkıyor.

İNSANLARIN DEĞİL KONUT, NEFES ALACAK HALİ YOK

Hatay'da Gaziler Günü Kutlandı Hatay'da Gaziler Günü Kutlandı

Ev sahibi olmayı bekleyen vatandaşlar ve evlilik hazırlığı yapan gençler ise durumdan oldukça mustarip. Ödeyemeyecekleri kredi borcunun altına girmekten başka çareleri olmadığını söyleyen gençler; “Üniversiteyi bitirmiş, bir kurumda işe başlamış hatta yıllar içinde müdür olmuş çalışanların bile ev satın alma ihtimali artık çok düştü. İnsanlar artık Anadolu’ya yerleşip, oralarda ev almaya çalışıyor. Pek çok insanın değil konut, nefes alacak hali yok.” dediler. Erhan UNAY

Editör: Haber Merkezi