MKÜ Ziraat Fakültesi öğrencileri Hatay, Amik Ovasında pamuk hasadının sonuna doğru sahaya indiler. Öğrenciler okulda öğrendikleri ile pamuk tarlalarında ki durumu karşılaştırarak öğrendiklerinin pratik değerini de anlamaya çalıştılar.

Hatay Ziraat Mühendisleri Odası ve MKÜ Ziraat Fakültesi işbirliği ile öğrencilerin daha iyi bir eğitim ve öğrencilikten itibaren yetişmesi için öğrencilerin pamuk tarlasında bilgi edinmesini sağlayan uygulamaları sürdürüyorlar.

2024 dönemi çeltik alım fiyatları belli oldu 2024 dönemi çeltik alım fiyatları belli oldu

Uygulama Amik Ovasının Reyhanlı ilçesi yakınlarındaki bir pamuk tarlasında yapıldı. Pamuk tarlasındaki bilgilendirme eğitimini Ziraat Mühendisleri Odası Hatay Şube Başkanı Ahmet Seven verdi. Pamuk üreticisi Metin Güzel ise pamuğun verimliliğin artırılması konusunda bilgilerini öğrencilerle paylaştı. Öğrenciler ise okulda öğrendiklerinin yeterli olmadığını ve sahada üretim bilgisinin daha çok verilmesi gerektiğini ifade ettiler.

MKÜ Ziraat Fakültesinin çeşitli bölüm öğrencileri bu pratik eğitime katıldılar. Pamukla ilk tanışanlar vardı, Ahmet Sever’in bilgilendirme sonrasında kafalarındaki soruları sordular.

ÖĞRENCİLER PAMUK TOPLAYARAK PAMUĞU YAKINDAN TANIDIKLARINI BELİRTTİLER

Ahmet Sever öğrencilere önce pamuğu ve çiçek açma ve kozaya geçme dönemlerini öğrencilere aktardı. Sever “Pamuk çok yıllık bitki ama bizde verimin yüksek olması için tek yıllık ekim yapılmaktadır. Hindistan gibi ülkelerde üç yılda bir pamuk ekildiğini, yani üç yıl bir pamuk ekilmeden ürün alınıyor. Bu üç yıllık sürede pamuk ürünü azaldığı için bizde verim yüksek olması için tek yıllık yapılmaktadır” dedi. Haber Bülteni

Editör: Haber Merkezi