Hatay il sağlık müdürlüğü sayfasında yer alan bilgilendirme paylaşımlarında, MHRS üzerinden doktor randevusu alan her 100 kişiden ortalama 30’unun randevusuna gelmediğini belirterek, “Gelmeyeceğiniz randevuyu iptal edin” çağrısında bulunuldu.

Açıklamada; “MHRS üzerinden doktor randevusu alan her 100 kişiden ortalama 30’u randevusuna gelmiyor. Bu durum, çalışanlarımızın zaman kaybına, randevu için bekleyen hastaların sağlık hizmetlerinin gecikmesine yol açıyor. Eğer doktora gitmeyecekseniz, randevu tarihinden en az 2 gün önce MHRS’ye girip randevunuzu iptal edin. Bu davranış sağlık sistemine karşı görevinizdir.” Denildi.

HASTANE RANDEVULARINDA YENİ DÖNEM

Beyaz Reform kapsamında mesai sonrası hekim isteğine bağlı hasta kabulünün başladığını bildiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yedek randevulara da izin verildiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada; “Bakanlığımızca yapılan düzenlemeler, MHRS üzerinden alınan hekim randevularının arasında en az 10 dk olmasını zorunlu kılıyor. Dolayısıyla sistem 140 dakikadan kısa süreyi kabul etmez. Muayene süreleri hekime ve branşın özelliğine göre değişir.” Denildi.

Bunlar Alzheimer hastalığını önlüyor Bunlar Alzheimer hastalığını önlüyor

Erhan UNAY

Editör: Haber Merkezi