"Küpe" tasarımlı işitme cihazı "Küpe" tasarımlı işitme cihazı

DSÖ Hastalarda akciğer iltihapları ve yüksek ateş gibi belirtilerin yanı sıra patlamalar ve diğer semptomların da gözlendiği açıklandı.

Çin’de başlayan ve küresel çapta yayılan salgın hastalık, yine Çin’den gelen haberlerle gündemde. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), son dönemlerde artan vakaların “gizemli bir salgın hastalığın” varlığına işaret ettiğini duyurdu.

Pekin ve Liaoning bölgelerindeki hastanelerdeki yoğun çocuk hasta yatışları ve eğitime ara verilmesiyle birlikte DSÖ, Çin’de yaşayan insanların maske takmaları ve sosyal mesafe kurallarına uymaları konusunda uyarıda bulundu.

Çıkışı Çin olan bu yeni salgın, “Gizemli Salgın” olarak adlandırıldı ve DSÖ tarafından endişe verici bir açıklama yapıldı. DSÖ, Çin’de artan bu gizemli hastalığın yayılmasını engellemek için maske takılması ve sosyal mesafe kurallarına uyulması gerektiğini vurgularken, aynı zamanda Çin’in, Kovid-19 salgını döneminde daha şeffaf olması ve tüm verileri uluslararası kamuoyuyla paylaşması gerektiğini belirtti. Kenan Cengiz

Editör: Haber Merkezi