CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hataylı vatandaşların yaralarına merhem olması adına mücbir sebep halinin devamı için görüşmelerde bulundu.

Serinleten Buğday Çorbası Gastronomi Evi'nde Serinleten Buğday Çorbası Gastronomi Evi'nde

Esnafın darboğazda olduğu ve kepenk kapatma tehlikesi yaşadığı ortamda devletin kurumlarının depremzede vatandaşları koruyacak adımları atması için adeta kurumlar arasında mekik dokuyan Vekil Güzelmansur son olarak Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı İlhan Hatipoğlu’nu ziyaret etti. Hatipoğlu’na bilgilendirmelerde bulunan Güzelmansur, esnafın durumunu aktararak desteğin sürmesini istedi.

"31 AĞUSTOS’TA BİTECEK DESTEK SÜRESİ UZATILMALIDIR”
Gerçekleşen görüşmenin ardından kamuoyuna yönelik açıklama yapan Vekil Güzelmansur; “Hatay’da mücbir sebep süresinin uzatılması için görüşmelerim devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Sn. İlhan Hatipoğlu’nu ziyaret ederek; Hatay’da esnafın, tüccarın, iş insanının, mali müşavirlerin yaşadığı sorunları anlatarak, 31 Ağustos’ta bitecek olan mücbir sebep halinin süresinin uzatılması gerektiğini kendilerine ilettim. İşlerin konteynerlerde yürütüldüğü, internette ve elektrikte hala kesintilerin çok sık yaşandığı, madden, manen ve psikolojik olarak insanların mücadele verdiği, beyan ve bildirimlerin hala yetişmediği bir ortamda mücbir sebep süresi mutlaka uzatılmalıdır” ifadelerini kullandı. Zeynep Yüksek

Editör: Haber Merkezi