Başlamış Mahallesi’nde yer alan, inşaatı yüzde 85 seviyesine ulaştığı kaydedilen Erzin Acil Durum Hastanesi’nin, ağustos ayında hasta kabulüne başlaması planlanan modern bir sağlık tesisi olacak. Hastanede toplam 100 yatak kapasitesi bulunacak ve çeşitli branşlarda hizmet verecek. Bunlar arasında 20 poliklinik, 20 yoğun bakım yatağı, 4 ameliyathane, 12 diyaliz ünitesi, MR, tomografi, tam kapsamlı laboratuvar, 3 onkoloji ve Kalp-Damar Cerrahisi (KVC) ünitesi yer alıyor.

Hastanenin tüm branşlarda vatandaşlara hizmet vereceğini belirten Erzin Kaymakamı Onur Özaydın, özellikle 2023 yılındaki depremler sonrasında Devlet Hastanesi’nin ağır hasar aldığını ve acil durum hastanesinin yapımına Eylül 2023’te başlandığını vurguladı.

MODERN BİR SAĞLIK ALTYAPISI OLARAK ÖNEM TAŞIYOR

Hastanenin bulunduğu alanda aile sağlığı merkezi de inşa edileceğini sözlerine ekleyen Kaymakam Özaydın, “Erzin Acil Durum Hastanesinin, ilçe sakinlerinin sağlık ihtiyaçlarına cevap verecek modern bir sağlık altyapısı olarak önem taşıyor. Hastanenin tamamlanmasıyla birlikte, bölgedeki sağlık hizmetlerinin kapasitesi ve kalitesinin artacak” dedi.

Ökkeşoğlu’na Belediyeler Birliğinde Görev Ökkeşoğlu’na Belediyeler Birliğinde Görev

Kaba inşaatın tamamlandığını ve şimdi ince işlerin yapıldığını ifade eden Kaymakam Özaydın, hastanenin vatandaşlara kaliteli sağlık hizmeti sunacak şekilde tasarlandığını ve ağustos ayında hasta kabulüne başlayacağını umduklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi