Samandağ’da yapı sahiplerinden Valiliğin tebligatına tepki:

Başkan Karaçay’dan Melliheya Açıklaması Başkan Karaçay’dan Melliheya Açıklaması

Hatay Valiliğinden Vali imzasıyla Samandağ ilçesine bağlı Meydan mahallesinden Deniz, Çevlik Kapısuyu sahiline kadar kıyıda bulunan toplam 184 adet kaçak inşaat ve işgal yapan yapı sahiplerine, boşaltılması için Samandağ Belediyesine tebligat gönderildiği belirtildi.
Hatay Valiliğinin İşgal ve kaçak yapılara karşı yaptığı çalışmalarda tespit edilen 184 yere işlem yapılacağı ayrıca her türlü kaçak yapıların yıkılması emri verildi.
Hatay Valiliği tebligatında hiç bir gerekçe kabul edilmeden yıkılacağı resmi bir yazı ile Samandağ Belediye Başkanlığına gönderildi.
Ayrıca İlçe genelinde Ruhsat alınmadan bütün izinsiz yapılan yapılarda yapının mühürleneceği kaçak yapıların önüne geçilmesi için bu kararın alındığı öğrenildi.
Toplantıdan sonra belediye önünde toplanan mülk sahipleri yaptıkları basın açıklamasında şu ifadelere yer verdiler:
Samandağ Belediye başkanı Emrah Karaçay’ın halkı çağırarak bilgilendirmesinden sonra Devletimizin en çok yanımızda olması gerekirken bu zamanda sığındığımız yapıları yıkmak hiçte adil bir karar değildir. Bu yapılar da birçok aile bir arda yaşamaya çalışıyor. Depremde ölmedik ama ölümden beterini yaşıyoruz. Sağlığımız tozdan topraktan iyice bozuldu. Ruh halimiz zaten çok kötü. Hiç olmazsa önce barınacak yerlerimizin hazırlanması ve taşınması için bir süre tanınması gerekiyor. Devlet bizim, bayrak bizim Bizde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Rica ediyoruz Bize dokunmayın. Çoluk çocuk ve torunlarımızla anne ve babamızla bizi sokağa atmayın. Süre tanıyın. Her şey yoluna girsin. Elele verip düzeltmeye bizde hazırız. Bizim Devlete başkaldırmak değil. Devletin bize yardım elini beklerken bu yıkım kararının tekrar gözden geçirilmesini talep ediyoruz. Valilik ve Bakanlık tarafından Depremden bir deprem daha yaşatılmasın. Vatandaşların evlerinin yerinde kalmasınıüistiyoruz.” Zeynep Yüksek

Editör: Haber Merkezi