Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Kumlu ilçesindeki vatandaşlar, muhtarlar ve çiftçiler ile buluştu.

Kumlu CHP İlçe Başkanı Ali Çimer eşliğinde düzenlenen halk toplantılarında Kumlulu hemşerileriyle bir araya gelen Savaş, vatandaşların sorun, şikâyet ve taleplerini dinledi.

Akpınar, Akkuyu, Akkerpiç Mahallelerini ziyaret eden Başkan Savaş, deprem sonrasında yaşanan sıkıntıları tek tek dinleyerek yapılan çalışmalar hakkında da önemli bilgiler paylaştı.

HBB Kumlu Sosyal Marketi ve Kumlu İtfaiye İstasyonunu da ziyaret ederek çalışma arkadaşlarından bilgiler aldı

“ÇİFTÇİMİZİN AYAKTA KALMASINI HER ZAMAN DESTEKLEYECEĞİZ”

Kumlulu çiftçilerle bir araya geldiği toplantıda konuşan Başkan Savaş, kimyasal gübrelerin toprağını zehirlediğini söyledi.

Başkan Savaş, çiftçilerin sorunlarına değindiği konuşmasında, “Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında çiftçilerimiz için organomineral gübre üretiyoruz. Çiftçimize katkı sağlamak amacıyla çok az bir kârla satışa sunuyoruz. Gübremiz hem verimliliği arttırıyor hem de toprağın çoraklaşmasını önlüyor. Ayrıca uygun fiyata sunduğumuz için kartel gübre fabrikaları gübre fiyatlarını aşağı indirmek zorunda kalıyor.” ifadelerine yer vererek çiftçilerin organomineral gübre kullanmasını teşvik etti.

Çiftçiler tarafından kullanılan gübrenin etkilerini bizzat tarım alanlarını inceleyerek tespitlerde bulunan Savaş, "Kendi muadilleri içerisinde bizim gübremiz yaklaşık yüzde elli daha ucuz. Topraklarımızı 4 yıl içinde yenileyen bu organomineral, fide ve tohum desteklerimizle çiftçimizi desteklemeye devam ederek çiftçimizin ayakta kalmasını her zaman destekleyeceğiz. Amacımız para kazanmak değil, çiftçimize destek olmak. Gazi Mustafa Kemal'den emanet edilen bu toprakların biz de kalması için toprağımızı işleyen ve üretenlerin yanında olacağız." şeklinde konuştu.

“REYHANLI BARAJI YANLIŞ BİR PROJEYDİ”

Amik Ovası’ndaki sulama sorunlarına da değinen Başkan Savaş, “Reyhanlı Barajı'nı inceletmek için alanında uzman bilim insanlarından destek aldık. Barajın tabanı izole edilmediği için sular Suriye bölgesine kayıyor. Bize bir faydası yok, Suriye’deki yeraltı sularını besliyor. Reyhanlı Barajı yanlış bir projeydi. Reyhanlı Barajı’yla kurtuluş yok. Amik Ovası’nın kurtuluşu Tahtaköprü Barajı'ndan kanal ve büyük borularla suyu ovaya getirmek. Başka türlü sulama sorunu çözülmez.

ÇAYKUR'dan kota açıklaması ÇAYKUR'dan kota açıklaması

“İKTİDAR VE YEREL TEMSİLCİLERİ SEÇİME KADAR GÖZ BOYAMA ÇALIŞMALARI YAPACAKLAR” Depremzedeler için kurulan çadır kentlerde Suriyelilerin çoğunlukta olduğuna ve asayiş sorunlarına sebep olduklarına dikkat çeken Savaş, "İktidar temsilcileri 13 milyar para harcadık, diyorlar ama Antakya'da gözle görünür herhangi bir gelişme söz konusu değil. Asi Nehri çevresi yeşil alan yapılmak için planlamıştı ve riskli alan edilmişti ama temel atma çalışmaları yapıldı. İktidar ve yerel temsilcileri seçime kadar göz boyama çalışmaları yapacaklar." ifadelerini kullanan Savaş konuşmasında su sorununa da değinerek ihtiyacı olan kimsenin suyunu kesmeyeceğiz.  Ben suyumu kullanıyorum, diyen herkesin -ister çadırda kullansın ister konteynerde-  su aboneliğini devam ettireceğiz." açıklamalarında bulundu. Doğanay Yiğitoğlu

Editör: Haber Merkezi