Trendyol Süper Lig’in ilk hafta karşılaşmasında Lig’in yeni ekibi Pendikspor’a konuk olan Atakaş Hatayspor karşılaşmadan 5-1’lik galibiyetle ayrıldı.

6 Şubat Depreminden sonra Sportif Direktör Taner Savut ve Oyuncusu Atsu ile beraber kulüp çalışanlarını kaybeden Atakaş Hatayspor lig’den çekilmişti. Yeni sezon öncesi yeniden yapılanma aşamasına giren Bordo Beyazlılar 2023-2024 sezonuna Pendikspor deplasmanı ile başladı.

Hatayspor Galibiyeti Unuttu Hatayspor Galibiyeti Unuttu

Pendikspor’un başlama vuruşu ile start alan karşılaşmaya Hatayspor hızlı başladı ve maçın 3. Dakikasında Strandberg’in uzaktan düzgün vuruşu ile 0-1 öne geçti. Kısa süre içinde ilk golün şokunu atlatan ev sahibi ekip toparlandı ve Hatayspor yarı sahasına yerleşmeye başladı. Gerçekleştirdiği baskılar ile gol arayan Pendikspor 8. Dakikada Görkem’in ceza sahası içerisinde Erce ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda çektiği şutu Erce Kardeşler ayağıyla çıkardı.

Kontra ataklarla rakip kaleye gitmek isteyen Bordo Beyazlılar Bertuğ’un rakip ceza sahasına soktuğu top rakip kaleciden dönerken Görkem Sağlam’ın pozisyonu takip etmesi ile pozisyonu golle sonuçlandırdı ve Hatayspor 0-2 öne geçti. Golün santrasını yaparken topu kaybeden Pendikspor kalesinde Bashıru ile kaleci karşı karşıya kaldı Bashıru topu aşırtmak isterken kaleciye takıldı ve gol sesi çıkmadı. Karşılaşmanın 34. Dakikasında Hatayspor kalesinde gol arayan Pendikspor kale direğine takılırken 39. Dakikada Bertuğ Pendikspor kalesinde üst direğe topu nişanladı. İlk Yarının uzatma dakikalarında rakip kaleci ile karşı karşıya kalan Bertuğ’un şutunu kaleci kornere çelerek 3. Golü önledi. Uzatmalarda gol sesi çıkmayınca Hatayspor devre arasına 0-2 önde gitti.

HATAYSPOR İKİNCİ YARIYA GOLLE BAŞLADI

İkinci devrede Hatayspor’un başlama vuruşu ile başlayan karşılaşmanın ilk saniyelerinde bordo beyazlılar Bertuğ ile golü 45. Dakikada bularak farkı üçe çıkardı.

Yenilen golle  dağılan Pendikspor maçta toparlanamayınca Hatayspor hakimiyeti iyice çoğaldı. 57. Dakikada ceza sahası içinde Görkem’in harika pasında topla buluşan Bashiru farkı 4’e çıkaran golü attı. Golden sonra orta saha mücadelesine dönen karşılaşmada 85. dakikada Aburjania’nın ara pasında topla buluşup kaleciyi de geçen Bashiru ve kendisinin ikinci  takımının 5. Golünü kaydetti. Karşılaşmada son sözü 90+3. Dakikada Thuram söyledi ve karşılaşma Hatayspor’un 5-1’lik galibiyeti ile sonuçlandı. Mahmut Sivri

Editör: Haber Merkezi