Belen’de Çimento Yüklü Tır Devrildi Belen’de Çimento Yüklü Tır Devrildi

Belen ilçesi Şenbük Mahallesi ormanlık alanda meydana gelen yangın Hatay Büyükşehir İtfaiyesinin de desteğiyle kontrol altına alındı.
Belen’e bağlı Şenbük Mahallesi ormanlık alanında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevlerin yükseldiğini gören vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne saat 14.00 sularında ihbarda bulunması üzerine olay yerine Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ile AFAD ve HBB itfaiyesine bağlı ekipler sevk edildi.
Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekiplere destek vermek üzere HBB İtfaiyesi Belen, Kırıkhan ve Serinyol itfaiye amirliğine bağlı araç ve personeller ivedilikle bölgeye sevk edildi.
Orman Bölge Müdürlüğünün 15 arazöz, 2 helikopter ve 1 uçak ile mücadele ettiği söndürme çalışmalarına HBB Fen İşleri, Park- Bahçe, Sağlık ve Sosyal İşler, Zabıta, Destek Hizmetleri Daire Başkanlıkları ve HATSU da arazöz, iş makinesi, su tankeri, araç ve personel desteğinde bulundu.
Yangın, ekiplerin koordineli, hızlı ve etkili müdahalesiyle yerleşim yerlerini tehdit etmeden kontrol altına alınırken yangın sonrası soğutma çalışmaları devam ediyor.
Yangının neden kaynaklandığı ile ilgili soruşturma başlatıldı. Zeynep Yüksek

Editör: Haber Merkezi