İlk Hasat Gerçekleşti İlk Hasat Gerçekleşti

Belen Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen Çevre temalı Erasmus+ projesinin başlangıç toplantısı, Romanya’nın başkentinde gerçekleştirildi.
2023-3-TR01-KA210-YOU-000182334 kodlu “Let’s Make The World More GreE+n” adlı proje için 6-8 Temmuz 2024 tarihleri arasında Romanya’nın başkenti Bükreş’de bir araya gelindi. Toplantıya Türkiye’den Belen Kaymakamlığı, Romanya’dan AHA Center ve Letonya’dan Creative Minds for Culture Derneği temsilcileri katıldı.
Toplantıda proje logosu belirlendi ve çalışma ziyaretleri, kapanış toplantıları, yaygınlaştırma ve görünürlük faaliyetleri için planlar yapıldı. Projenin 31 Ağustos 2025 tarihine kadar süreceği ve net bir yol haritasının çizildiği belirtildi.
Proje Koordinatörü Yeliz SEVİM, ilk çalışma ziyaretinin Hatay’da 30 Ağustos – 03 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini duyurdu. Bu ziyarette Letonya, Romanya ve Türkiye’den 18 kişinin yer alacağı bildirildi.
Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, “Let’s Make The World More GreE+n” adlı Erasmus+ projesinin çevre, biyoçeşitlilik ve sürdürülebilirlik odaklı hedefleri doğrultusunda önemli bir adım olduğunu söyledi.
Projenin çevre bilincini artırma, yeşil teknolojilere ilgiyi teşvik etme ve uluslararası işbirliği kültürünü geliştirme potansiyeline sahip olduğunu vurgulayan Yılmaz, Belen ilçesinin adını uluslararası alanda başarıyla temsil etme yolunda önemli bir adım olduğunu ifade etti.
Proje Kaymakam Yılmaz, koordinatörü Yeliz Sevim ve ekibini uluslararası projelerde aktif rol almaları için desteklediğini, bu gelişmelerin ardından proje sürecindeki ilerlemeler ve etkileri yakından takip edileceğini sözlerine ekledi. Zeynep Yüksek

Editör: Haber Merkezi