CHP Hatay Milletvekili, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Servet Mullaoğlu, “Depremzede aileler konakladıkları kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhane, sosyal tesis ve Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarından çıkarılmalarından dolayı konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, depremzedelerin kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhane, sosyal tesis ve Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarından çıkarıldıklarına dair yoğun şikâyetler üzerine İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Servet Mullaoğlu, barınma sıkıntıları devam eden depremzedelerin çeşitli gerekçelerle konaklamakta oldukları kamuya ait alanlardan çıkarıldıklarını ve bu ailelerin barınacak çadır, konteyner veya prefabrik ev bulamadıklarını belirtti.

HANİ SOSYAL DEVLET ANLAYIŞI?

Mullaoğlu, depremden etkilenen aileleri sokağa atmanın doğru olmadığını belirterek, bu ailelerin nasıl ve nerede konaklayacaklarına çözüm bulunmadan konakladıkları yerlerden çıkarılmalarının aileleri sıkıntıya sokacağını ve bunun hem vicdanen doğru olmadığını hem de sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmadığını söyledi.

Yıldırımlar 50 yerde yangına neden oldu Yıldırımlar 50 yerde yangına neden oldu

Devletin sokakta kalan vatandaşının başta barınma, beslenme ve depremzede ailelerin çocukları için de eğitim sorununa çözüm bulmak zorunda olduğunu belirten Servet Mullaoğlu, son günlerde artarak devam eden kamu tesislerinden çıkarılan ailelerin şikâyetlerinin dikkate alınması ve çözüm üretilmesi gerektiğini dile getirdi. Nebihe Mazmanoğlu

Editör: Haber Merkezi