Erzin’de güneş enerjisi santrali yatırımını sürdüren IC Enterra Yenilenebilir Enerji, İtalyan Eterna Green’in yüzde 100 hissesini devraldı.

IC Holding’in enerji sektöründeki 26 yıllık birikimi ve uzmanlığıyla faaliyet gösteren IC Enterra Yenilenebilir Enerji, yurtdışındaki yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi, güçlü yenilenebilir enerji portföyü kurulması ve tecrübesini ülke sınırları dışına taşıma hedefi doğrultusunda İtalyan Eterna Green şirketini satın aldı.

IC Enterra Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Taşkın Kızılok, yenilenebilir enerji alanında yurt dışında aktif rol oynamak istediklerini belirterek, Türkiye’de toplam kurulu gücü 388 megavat olan 9 hidroelektrik santrali ile elektrik üretimi gerçekleştirdiklerinin aktardı.

Yaşamını Yitiren Bisikletliler Anıldı Yaşamını Yitiren Bisikletliler Anıldı

Yurt dışı çalışmalarına ek olarak yatırımı devam eden 136 megavat kapasiteli Hatay Erzin-2 YEKA GES ile izin süreçleri süren 61 megavat Bağıştaş hibrit GES projelerine odaklandıklarını belirten Kızıloku, depolamalı rüzgar enerjisi santrali ve güneş enerjisi santrali yatırımlarıyla ilgili de çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Kızılok, bu yatırımlar da dikkate alındığında 2026 sonu itibarıyla toplamda işletme ve yatırım sürecindeki lisanslı proje portföyünde yaklaşık 1200 megavata ulaşmayı hedeflediklerinin söyledi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi