Trendyol Süper Lig’in 11. Haftasında Samsunspor’a konuk olan Atakaş Hatayspor ilk yarısını 1-0 önde kapattığı maçta ikinci devrede fazla varlık gösteremeyerek 2-1 mağlup ayrıldı ve Lig’de üst üste 3. Mağlubiyetini aldı.

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı’nda Hatayspor’un başlama vuruşu ile strat alan karşılaşma orta saha mücadelesi ile devam etti. Nadir ataklar gerçekleştiren ev sahibi ekipte 16. Dakikada Holse kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu dışarı attı.ü Samsunspor gibi Hatayspor’da nadir ataklar içerisinde rakip ceza sahasına gitti ve 36. Dakikada bulduğu atakta golü atmayı başardı. 36. Dakika itibariyle Bordo Beyazlılar’da Rivas’ın muhteşem koşusu ile rakip 3 kişiyi oyundan düşürmesi ve sonrasında güzel pasıyla topla Ze Lamkeli buluşturması sonucu kaleci ile karşı karşıya kalan Lmakel güzel bir vuruş ile Hatayspor’u 0-1 öne geçirdi ve devre arasına bu skorla gidildi.

İKİNCİ DEVRE HATAYSPOR VARLIK GÖSTEREMEDİ

İkinci 45 dakikaya taraftarın desteği ile hızlı başlayan Samsunspor rakip sahaya oyunu kilitledi ve topu ayağında tutarak pozisyonlar aradı. Hatayspor ikinci devrede pek varlık gösteremedi ve kendi alanına çekilmek zorunda kaldı. Samsunspor oyuncu değişikliği ile iyice oyunu Hatayspor ceza sahasına yığıp içeride pozisyonlar ararken bu pozisyonlar sonucunda penaltı kazandı ve Ercan Kara’nın 77. Dakikada penaltı vuruşu ile beraberliği yakaladı. Golden sonra havayı arkasına alan ev sahibi Hatayspor’un bocalaması ile ve oyun kuramaması sonucunda iyice oyunun hakimi oldu. 90 dakikaya oyuncu sakatlıkları ve oyunun soğutulması sonucunda 10 dakika uzatma verildi bu dakikaların sonlarına doğru Samsunspor 90+9’da Schindler’in ayağından golü bulup maçı 2-1 kazanmayı bildi.

SAMSUNSPOR İLK GALİBİYETİNİ ALDI

Trendyol Süper Lig’de 11. Hafta itibariyle Samsunspor bu galibiyetle lig’de ki ilk galibiyetini almış oldu.

Türkiye, Paris 2024'te altın madalya rekoru kırdı Türkiye, Paris 2024'te altın madalya rekoru kırdı

HATAYSPOR’DA ÜST ÜSTE 3. YENİLGİ

Atakaş Hatayspor lig’in ilk 8 haftası itibariyle lig’de yenilgi yaşamamış takımlardan biri iken son 3 maçta aldığı 3 yenilgi ile galibiyet hasretini üç maça çıkardı.

RAKİP GALATASARAY

Atakaş Hatayspor’da ligin 12. Haftasında Mersinde Galatasaray’ı konuk edecek.

CENGİZ DEMİR DİKKAT ÇEKTİ

Atakaş Hatayspor’da savunmada ilk ke ilk 11’de görev alan Cengiz Demir maçta yaptığı hamlelerle dikkatleri üstüne çekti ve takdirleri topladı. Mahmut Sivri

Editör: Haber Merkezi