Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Alanka bu yıl 31'incisi gerçekleştirilen İLDEK konsey toplantısına katıldı.

Okul Kıyafetleri ve Eğitim Masrafları Cep Yakacak Okul Kıyafetleri ve Eğitim Masrafları Cep Yakacak

Türkiye’deki iletişim fakültelerinin eğitim kalitesini ve iş birliklerini artırmak amacıyla, Türkiye ve KKTC’de bulunan iletişim fakültelerinin dekanları tarafından kurulan İLDEK Konseyi, her sene düzenli olarak gerçekleştirdiği İLDEK konsey toplantısını 19-21 Ekim 2023 tarihlerinde, Munzur Üniversitesi ev sahipliğinde İletişim Fakülteleri dekanlarının katılımlarıyla gerçekleştirdi.

3 gün boyunca süren toplantılarda dijitalleşme ve teknolojik gelişmelerle birlikte, iletişim alanındaki iş yapış şekilleri ve ihtiyaç duyulan becerilerin hızla kazandırılması için ayak uydurulması gereken değişimler ele alındı. Küreselleşme, dijitalleşme ve teknolojik gelişmelerle birlikte, dünyanın giderek birbirine bağlı hale gelmesinin önünün açıldığını, farklı kültürler arasında iletişime duyulan ihtiyacın arttığını ve bununla bağlantılı olarak, iletişim fakültelerinin giderek daha çok önem kazandığını tespitleri arasına koyan konseyde, düzenlemeye ihtiyaç duyulan yenilikler hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Kuruculuğunu İLDEK Konseyinin yaptığı CIDA’nın (Communication in the Digital Age Symposium) dördüncü etkinliğinin 2024 yılının Ekim ayında Kastamonu İletişim Fakültesinin ev sahipliğinde düzenlenmesine karar veren İLDEK Konseyi, toplantısını noktaladı. Mahmut Sivri

Editör: Haber Merkezi