Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz son 20 yılda kentsel dönüşüm projesiyle 2 milyondan fazla binanınü dönüştürüldüğünü belirterek “Önemli bir hızlanma süreci yaşandı bu dönemde. Ama yeter mi? Yetmez. Marmara Bölgesi, riskli bölgelerimiz başta olmak üzere bu konuları hızlandırmak istiyoruz. Bu amaçla da iki önemli inisiyatif aldık geçtiğimiz aylarda. Birincisi yeni bir başkanlık kurduk. Kentsel Dönüşüm Başkanlığı. Bunun içinde de üç tane genel müdürlük oluşturduk. Birincisi sadece Marmara Bölgesi’nden sorumlu bir genel müdürlük, ikincisi tüm Türkiye’den sorumlu bir genel müdürlük, üçüncüsü de bu iki genel müdürlüğe finansal kaynak oluşturmaktan sorumlu, kentsel dönüşüme finansal destek vermekten sorumlu bir genel müdürlük. Bu üç genel müdürlüğü bünyesinde barındıran bir başkanlık oluşturduk” dedi.

Yılmaz, 10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Sergi Salonu’nda düzenlenen “Valiler Buluşması”nda yaptığı konuşmada, kentsel dönüşümün bu kanunla eskisinden çok daha kolay hale geldiğini ifade etti.

Güney Rum Kesimi, KKTC'nin kalkınmasından rahatsız Güney Rum Kesimi, KKTC'nin kalkınmasından rahatsız

Çıkarılan yasalarla bürokratik birtakım süreçlerin kısaltılmış olduğunu anlatan Yılmaz  “Böylece daha etkili bir karar alma mekanizması oluşturulmuş oldu. Önümüzdeki dönemde kentsel dönüşümü ne yapıp edip hızlandırmak durumundayız. ‘Kentsel dönüşüm, rantsal dönüşüm’ deyip insanımızın canıyla oynayanlara da hiçbir şekilde müsaade etmememiz lazım. Varsa bir yanlış her alanda olduğu gibi kentsel dönüşüm alanında da noktasal yanlış varsa, bir hata varsa elbette onun üstüne hukuk içinde ne gerekiyorsa gidilmeli gereği yapılmalı. Ama topyekun kentsel dönüşümü karalamaya dönük birtakım ideolojik yaklaşımlara da hiçbir şekilde prim vermememiz lazım.”diye konuştu. AA

Editör: Haber Merkezi