HAMOK yetkilileri tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

Özgür Özel'in Hatay Programı: 6-7 Ekim Özgür Özel'in Hatay Programı: 6-7 Ekim

“Yapılmasını desteklediğimiz Defne Devlet Hastanesi’nin yer seçimi konusunda İmar Planları, Ulaşım Planları, nüfus yoğunluğu ve hedef nüfus projeksiyonu çerçevesinde değerlendirme yapılacağını beklemekle beraber, şehrimizin deprem gerçeğinin de en önemli kriter olarak değerlendirilmesi gerektiğini, bu nedenle Defne Devlet Hastanesinin Asi nehrinin doğu yakasında yapılmasının afet riski açısından uygun olacağını kamuoyu ve ilgili tüm kurumlarla bir kez daha paylaşmakla beraber HAMOK bileşeni bütün Meslek Odaları olarak bu konuda katkı vermeye hazır olduğumuzu da vurgulamak isteriz.”denildi.

HASTANE KRİTERLERE GÖRE YAPILMALIDIR

“Defne ilçesine yapılması planlanan Devlet hastanesi ile ilgili yer seçimi ve yapım kriterleri ile ilgili farklı görüşler tartışılırken, Akademik Meslek Odaları olarak yaşadığımız kente karşı olan sorumluluğumuz gereği daha önce kamuoyu ile paylaştığımız görüşlerimizi bir kez daha hatırlatmanın yararlı olacağını düşünüyoruz. Defne halkının; ulaşmakta zorlanmayacağı, tetkik sonuçları için hastane içinde saatlerce beklemek zorunda olmayacağı, başka hastanelere gitmek zorunda kalmayacağı, acil vakalarda zaman kaybına yol açmayacak bir yerde, kaliteli ve yüksek kapasiteli bir ortamda sağlık hizmeti almaya hakkı vardır. Bu nedenlerle yapılacak hastanenin; İlçe merkezinde olması, Ulaşımının kolay olması, her branştan hekimin çalışmasına olanaklı olması, Tetkik ve görüntülemelerin yerinde yapılabileceği, en az 250 yatak kapasiteli bir hastane olması şarttır.”

İLÇENİN BÜTÜNÜ ÜZERİNDEN ÇALIŞMA YAPILMALDIR “Son günlerde basınımıza yansıyan bazı görüşler çerçevesinde Defne İlçe hastanesinin Turunçlu Arıtma üTesisi’nin yerine yapılması önerisinin gündeme taşındığını görüyoruz. Ancak bu önerinin planlama ilkeleri, ulaşım ağı, Asi Nehri vb. kriterler ile bilimsel şehircilik ilkelerini göz ardı ederek hızlıca ortaya atıldığı aşikardır. Arıtma Tesisi’nin konumu ulaşım ağı açısından İlçe Hastanesi yoğunluğunu kaldırabilecek bir genişliğe sahip olmamakla beraber acil durumlar için ulaşımı kolay bir noktada değildir ve kentin ana arterleri ile bağlantısı yoktur. Defne İlçesi’nin 1/5000 ölçekli İmar Planı hazırlanmış, buna paralel hazırlanan 1/1000 İmar Planı bugünlerde bitme aşamasındadır. Üzülerek ifade etmek gerekir ki bu planların içinde Sağlık Hizmeti ile ilgili hiçbir planlama yapılmamıştır. Bu sebepledir ki boş olduğu düşünülen her alan öneri olarak öne atılmaktadır. Planlama ilkeleri doğrultusunda ilçenin bütünü üzerinden çalışma yapılarak, “eğer gerekli ise kamulaştırma yöntemi kullanılarak” çözüm üretilmesi gerekmektedir.” İfadelerine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi