Türkiye'de tarım ve hayvancılıkta önemli yere sahip Hatay'da çiftçiler, artan hava sıcaklıklarına rağmen

tarlada zorlu mesailerini sürdürüyor.

Bu sene, önceki yıllara oranla yağışlardaki artış, çoğu ilde olduğu gibi başkentte de tarlalardaki verimi

arttırdı. Ürünün bol olduğu tarlalarda çiftçiler, daha fazla mesai harcayarak mahsulü zamanında hasat

etmeye çalışıyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi ise özellikle de sıcağın en etkili olduğu öğlen saatlerinde çiftçilere zor anlar yaşatıyor. Hatay’ın merkez ilçesine bağlı çevredeki mahallelerde çiftçilik yapan vatandaşlar, sıcaktan etkilenmemek için sabah erken saatlerde kalkarak serin havada tarlalarında hasat yapıyor.

Çiftçiler, öğlen saatlerinde mola verip ardından akşam saatlerinde yeniden mesaiye başlayarak tarladan biçerdöver ile biçtikleri arpa ve buğdayı kamyon ve traktörlerle taşımaya başlıyor.

"BU SENE DAHA FAZLA MESAİ HARCIYORUZ"

Çiftçiler, sıcak havada güneşin altında çalışmanın zor olduğunu söylediler.

Yağışların bol olmasıyla bu sene daha fazla mesai harcadıklarını anlatan çiftçi, "Bu sene 350 dönüm arazi ektim. Sabah namazını kılıp, erken saatlerin serinliğinde yola çıkıyoruz. Güneş çıkınca, öğlen eve gelip uyuyup dinleniyor, akşam serinliğinde tekrar çalışmaya başlıyoruz." dedi.

"BAZEN GECE YARILARINA KADAR ÇALIŞIYORUZ"

Vali Mustafa Masatlı’nın Görev Değişikliği İddiaları Hataylıları Endişelendirdi Vali Mustafa Masatlı’nın Görev Değişikliği İddiaları Hataylıları Endişelendirdi

Dedesine hasat için yardıma gelen diğer bir çiftçi ise sıcaktan etkilenmemek için sabah veya akşam

serinliğinde çalıştıklarını söyledi. Akşam saatlerinde çalışmanın daha rahat olduğunu dile getiren çiftçi,

şunları kaydetti: "Havalar şu dönem biraz sıcak geçiyor. Gündüz serinliğinde çalışıp öğlen dinleniyoruz. Akşam tekrar serinde çalışarak hasadı vaktinde bitirmeye çalışıyoruz, hatta bazen gece yarılarına kadar çalışıyoruz ki iş, sabah, öğlen sıcağına kalmasın diye. Bu yıl arpa ve buğday ektik, yağışlar da bayağı bol oldu beklenenden, daha çok ürün oldu bundan dolayı da çok mutluyuz." Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi