Sahilde Ölü Caretta Caretta Bulundu Sahilde Ölü Caretta Caretta Bulundu

Samandağ’da Iğdırlı işadamı Ahmet Müçteba Albayrak’ın katkılarıyla, babası adına yaptırdığı Hayrullah Nezihi Albayrak Özel Eğitim Okulu’nun açılışı törenle gerçekleşti.

Çiğdede Mahallesi’nde çevreyolu üzerinde yapımı tamamlanan okulun açılış törenine Samandağ Kaymakamı Emre Dündar, Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay, Samandağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Yaşar, Erzin İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Kenanoğlu, Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Elektrik Mühendisi Ahmet Müçteba Albayrak, babasının Samandağ’da 1916-1918 tarihleri arasında Süveydiye Leyli Mektebi İptidaisi’nde müdür ve öğretmen olarak görev yaptığı ve Samandağ’ı çok sevdiğini anlatırkan, “Deprem sonrası burada gördüğüm manzara beni çok üzdü. Buraya faydalı bir yatırım yapmak istedim ve okul ihtiyacı olduğunu gördüm. Devletimizle beraber, babamın adına okul yapmanın mutluğu içindeyim” dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşma yapan İl Müdürü Harun Tüysüz, çocukların daha iyi bir eğitim alabilmeleri için verilen desteğin, eğitimciler için de büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu belirterek, “Bir eğitim kurumumuzun daha açılışını gerçekleştirmenin haklı gururu ve sevincini yaşamak, paylaşmak üzere toplanmış bulunmaktayız. hayatın normale dönmesi için eğitimin başlamasını önemli bir aşama olarak değerlendirdik. Geçen yıl yaşadığımız büyük felaketin ardından ‘Eğitim Hatay’a nefes olacak!” mottosuyla başladığımız ve Sayın Valimizin büyük desteğiyle 420 okulumuzda onarım çalışmalarını tamamlayarak geçirdiğimiz yoğun bir hazırlık süreci yaşadık ve 11 Eylül’de tüm Türkiye ile birlikte ilimizde de eğitim öğretime başladık. Öngördüğümüz üzere eğitimin başlamasıyla il dışına göç eden 440 bin vatandaşımız ilimize döndü. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz bu güzel okul da hayırsever iş insanımız Ahmet Müçteba Albayrak Bey’in değerli katkılarıyla inşa edildi. Bu tür yatırımlar, eğitim alanında atılan her adım, geleceğimize yapılan en değerli yatırımlardır. Hayırseverimizin bu cömert katkısı, çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilmeleri için önemli bir fırsat sunmaktadır. Bu vesileyle, böylesine anlamlı projelere öncülük eden tüm hayırseverlerimize, iş insanlarımıza ve emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Açılışını gerçekleştireceğimiz okulun Samandağ’a, ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Konuşmalar ve halk oyunları ekibinin muhteşem dans gösterilerinin ardından kurdele kesimiyle okulun açılışı gerçekleştirildi.  Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi