Memur-Sen Hatay İl Başkanı İsmail Bayrakdar, deprem felaketinin etkilerini hâlâ hissettiren Hatay’da çalışan kamu personellerinin artan endişelerine dikkat çekti.

Serinleten Buğday Çorbası Gastronomi Evi'nde Serinleten Buğday Çorbası Gastronomi Evi'nde

Bayrakdar, 6 Şubat depremi sonrası Hatay’da görev yapan ve ilimize atanan kamu personellerinin, devletin desteğiyle oluşturulan konteyner kentlerde barındırıldığını belirtti. Ancak son günlerde, özellikle Arsuz ilçesinde kamu personeline konteynerleri tahliye etmeleri yönünde yapılan tebligatların huzursuzluk yarattığını ve mağduriyete yol açtığını ifade etti.

Bayrakdar, Hatay’da kamu personeli için yeterli kiralık konut bulunmadığını vurgulayarak, mevcut kiralık konutların fiyatlarının yüksek olduğunu belirtti. Bu durumun sadece kamu personelini değil, aynı zamanda ilde yaşamaya çalışan diğer vatandaşları da mağdur edeceğini söyledi. Kamu personelinin mağduriyetinin kamu hizmetini de olumsuz etkileyeceğine dikkat çeken Bayrakdar, Hatay’ın zarar göreceğini ifade etti.
Bayrakdar, devlet yetkililerinden konuya yeniden değerlendirme yapılmasını, tebligatların iptal edilmesini ve konteyner kentlerdeki misafirlik uygulamasının sürdürülmesini talep etti. Yetkililere, mağduriyeti giderecek adımlar atacaklarına olan inanç ve desteklerini sunduklarını belirtti. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi