CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, hükümetin geçtiğimiz günlerde açıkladığı “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” hakkında sert eleştirilerde bulundu.

Mullaoğlu, açıklamasında hükümetin tasarruf paketinin beklenen etkiyi yaratmadığını ve gençlerin mülakat sistemi ile israf edildiğini vurguladı.

Akdeniz'de korkutan deprem Akdeniz'de korkutan deprem

Mullaoğlu, “Bildiğimiz gibi hükümet, kamuda tasarruf paketi açıkladı ve deyim yerinde ise fare doğurdu. Hükümet, mülakat sistemiyle gençlerimizi israf etmektedir. Gençlerimizin hayallerini çalmayın. Dolayısıyla mülakat sistemini kaldırarak çok ciddi bir tasarruf sağlanacaktır,” dedi. Emeklilerin maaşlarına da değinen Mullaoğlu, mevcut maaşlarla emeklilerin harcandığını belirterek, “Emeklilerimize verdiği maaşla aslında emeklilerimizi israf etmektedir. Onları harcamaktadır. Dolayısıyla emeklilerimizin maaşları iyileştirilerek çok ciddi tasarruf yapılacaktır,” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, çiftçiler ve esnafların yeterince desteklenmediğini söyleyen Mullaoğlu, “Çiftçilerimiz, esnaflarımız desteklenmeyerek onlar da israf edilmektedir. Onlar da desteklenerek tasarruf yapılacaktır,” dedi.

Son olarak, en büyük tasarrufun insanları mutlu ederek sağlanabileceğini belirten Mullaoğlu, “İnsanlarımız mutlu edilerek tasarruf sağlanmalıdır,” şeklinde konuştu. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi