Hatay Orman Bölge Müdürü Salim Karabulut, bölgedeki orman yönetimi ve bakım çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla Hassa Orman İşletme Şefliği’ne bağlı Söğüt Fıstık Çamı sahasında gerçekleştirilen budama çalışmalarını ziyaret etti. Bu ziyarette Bölge Müdür Yardımcısı, Silvikültür Şube Müdürü ve Antakya Orman İşletme Müdürü de hazır bulundu.

Eren’den Bayındır’a Hayırlı Olsun Ziyareti Eren’den Bayındır’a Hayırlı Olsun Ziyareti

Ormanların sağlıklı ve verimli bir şekilde yönetilmesi amacıyla düzenli olarak yapılan budama çalışmalarını denetleyen Salim Karabulut ve beraberindeki heyet, sahadaki çalışmaları yakından gözlemledi. Müdür Karabulut, fıstık çamlarının daha sağlıklı büyümesi ve orman ekosisteminin korunması için budamanın önemine dikkat çekti.

Ziyaret sırasında orman işçileri ve saha sorumlularından çalışmalar hakkında detaylı bilgi alan Karabulut, budama işlemlerinin doğru ve etkili bir şekilde gerçekleştirilmesi için gerekli talimatları verdi. "Ormanlarımızın geleceği için sürdürülebilir ormancılık uygulamalarını hayata geçirmek büyük önem taşıyor. Budama çalışmaları, ağaçların sağlıklı gelişimini desteklemek ve yangın riskini azaltmak için kritik bir role sahiptir," dedi. İsmet Gültekin

Editör: Haber Merkezi