Ahmet Keskin İtfaiye Daire Başkanı Oldu Ahmet Keskin İtfaiye Daire Başkanı Oldu

Kasap esnafı artan maliyetler karşısında zor günler geçirdiklerini söyleyerek, et satışı yapamadıklarını dükkân kirasını ödeyemediklerini ifade ettiler.

SATIŞ YAPAMIYORUZ

Haber ekibimize konuşan kasap esnafı; “Vatandaşın alım gücü düşünce satışımız azaldı. Geçen yıla göre yarı yarıya iş kaybımız var. Müşteri azaldı. Gelir düştü. Gider arttı. Geçen yıl 110-120 kilo et satıyorduk. Bu yıl 20-25 kiloya kadar düştü. Geçen yıl 75-80 lira olan koyun eti bu yıl 135-140 liraya kadar çıktı. Vatandaşın geliri artmayınca artan fiyat kıt kanaat geçinen kesimi etten uzaklaştırdı. Artık satış yapmakta zorlanıyoruz.” dediler.

Gelen faturaları ödemekte zorlandıklarını ifade eden kasaplar; “Elektrik faturası aldı başını gidiyor. Yeri gelince esnaf arkadaşlardan borç alıp faturalarımızı ödüyoruz. Elektrik faturasını ödememiz gerekiyor ki elektriğimiz kesilirse etler kokar ve çöpe atmak zorunda kalırız. Giderler faturalarla da sınırlı değil, kara kara ay sonunu düşünüyoruz.” İfadelerini kullandılar.

BESİCİ DE ZOR DURUMDA

Besicilerinde artan yem ve saman fiyatları nedeniyle hayvancılıktan vazgeçtiği öğrenilirken, hayvanlarını kesime gönderenlerde artış yaşandığı ifade edildi. Erhan UNAY

Editör: Haber Merkezi