Konteyner Kentlerde Yaşayanlara Öncelik Verilecek Konteyner Kentlerde Yaşayanlara Öncelik Verilecek

6 Şubat’ta Hatay’da meydana gelen deprem sonrasında yaşamını konteyner kentlerde sürdüren depremzedeler yaz mevsimin gelmesiyle birlikte artan sağlıksız yaşam koşullarından şikayetçi olduklarını belirttiler.

KONTEYNAR ALTI FARELERLE DOLU, ŞİMDİ DE YILANLAR GELDİ

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte artan sağlıksız yaşam koşullarında yaşam mücadelesi veren depremzedeler konteyner kentlerde ortaya çıkan haşere ve yılanlardan dolayı çevre temizliğinin düzenli olarak yapılmasını talep ediyor. Sinekler için ilaçlama yapan araçların sokaklara dahi girmediğini ve detaylı ilaçlamanın yapılmadığını ifade eden vatandaşlar; “Konteyner altları fare kaynıyor şimdi de yılanlar geldi. Biz elimizden geleni yapıyoruz ama detaylı ilaçlama yapılmalı” dediler.

Konteyner Kentte yaşayan depremzedeler başta AFAD olmak üzere il ve ilçe belediyelerine de bilgi verdiklerini belirterek, “AFAD birimine defalarca bildirdik ve az önce yine kayıt oluşturuldu. İmza toplandı. Yılanlar fink atıyor. Bıktık usandık. Çevrede bulunan otların temizlenmesini ve konteyner kentin düzenli olarak ilaçlanmasını yetkililerden talep ediyoruz.” dediler. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi