Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman,ü bölgedeki tarım alanlarına hayat verecekü Karasu Regülatörü ve Derivasyon kanalı çalışmaları yerinde inceledi.

Üzerinden 74 yıl geçti Üzerinden 74 yıl geçti

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, üseçim bölgesindeki yatırımlarda incelemelerde bulundu. Hafta sonu seçim bölgesine gelen Yayman, yağan yağmura ve sert soğuğa rağmen saha çalışmalarına devam etti.

Tahtaköprü Barajının tamamlanması ardından bölge çiftçisine hayat verecek diğer proje olan Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı Yapımı İnşaatındaki çalışmaların hızlı bir şekildeü devam ettiğini belirtenü Milletvekili Hüseyin Yayman son gelişmeleri aktardı.

MAYIS 2023’TE BİTECEK

Sucu köyünde devam eden beton kaplama çalışmalarını yerinde inceleyen ve mühendislerden bilgi alan Yayman, “Tahtaköprü Barajından Reyhanlı Barajına su taşıyacak olan Karasu Derivasyonü kanalı 37 km.lik birü uzunluğa sahip. Karasu İletim kanalında T1 ve T2 tünelleri geçtiğimiz aylarda tamamlanmıştı. 37ü km.liküü kanalların betonlanması çalışmaları hızla devam ediyor. İnşallah söz verdiğimiz gibi,2023 yılının Mayıs-Haziran ayında bu tünelden Reyhanlı Barajı’na suyu akıtacağız.ü Reyhanlı Barajına saniyedeü 50 metreküp suyu iletecek olan Karasu iletim kanalı ile çiftçimizi su probleminden tamamen kurtarmış olacağız. İnanılmaz bir projeyi daha tamamlamak üzereyiz. ‘Yaparsa, Ak Parti Yapar’ sözü bir daha gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Recep Tayyip Erdoğan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, DSİ Genel Müdürlüğümüz olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Mahmut SİVRİ

Editör: Haber Merkezi