Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından Atatürk Konferans Salonunda "Hatay İlinde Turunçgil Üretimi, Ekonomik Önemi, Sorunları ve Çözüm Yolları Paneli" düzenlendi.

MKÜ Prof. Dr. Veysel Eren ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersin Can'ın katıldığı panel saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

HBB’den Sahil Şeridinde Geniş Kapsamlı Temizlik HBB’den Sahil Şeridinde Geniş Kapsamlı Temizlik

Panelin açılış konuşmasını Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Demirel yaptı. Demirel yaptığı konuşmada turunçgillerin Hatay ilinin önemli bir ihracat ürünü olduğunu, bölge ve ülke ekonomisine vazgeçilmez katkılar sunduğunu söyledi.

Açılış konuşmasına Hatay ekonomisinde tarım ve hayvancılığın çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek başlayan Rektör Prof. Dr. Veysel Eren: “6 Şubat depremleri birçok sektörde olduğu gibi tarım sektöründe de olumsuz etkileri oldu. Biz de üniversite olarak bu etkileri üniversitemizdeki uzmanların ele almasına imkan sağlayacak şekilde çeşitli çalıştaylarla raporlaştırmayı hedefliyoruz. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi olarak hocalarımızla öğrencilerimizle şehrimizin her türlü probleminin burada tartışılmasını ve bu problemlere burada çözüm üretilmesini arzuluyoruz." dedi.

Panelin moderatörlüğünü yapan Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müge Kamiloğlu, "Hatay İlinde Turunçgil Üretimi" isimli açılış sunumunu gerçekleştirdi.

"Panelde, Ülkemizde Turunçgil Üretimi ve Sorunları", "Ülkemizde Turunçgil Hastalık, Zararlı ve Yabancı Ot Sorunları ve Mücadelesi", "Turunçgillerin Hasat ve Depolamadaki Sorunları ve Çözüm Yolları" ve "Hatay İlinde Turunçgil Üreticilerinin Sorunları ve Çözüm Yolları" konularında sunumlar gerçekleştirildi. Panel soru cevap kısmının ardından plaket takdimi ile sona erdi. İsmet Gültekin

Editör: Haber Merkezi