Samandağ başta olmak üzere Hatay’ın sahil şeridinde meydana gelen boğulma vakaları bu yaz da engellenemedi. Her sene onlarca vatandaşın hayatını kaybettiği RİP Akıntısı tehlikesi için hiçbir önem alınmaması vatandaşların tepki göstermesine neden oldu.

KANGRENLEŞMİŞ SORUNLAR HALA CAN ALIYOR!

Denizciler Mahallesinde Yollar Yenileniyor Denizciler Mahallesinde Yollar Yenileniyor

Deprem felaketini yaşayan Hatay’dan normalleşme adımları atılırken, deprem öncesinde de kangrenleşmiş sorunlar hala giderilmedi. Özellikle yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte serinlemek için denize giren vatandaşların birçoğu boğulma tehlikesiyle karşılaştı bazıları ise hayatını kaybetti.

ŞANSLI OLANLAR KURTARILIYOR

Yetkililerin uyarı levhaları ve broşürleri ile önlem alınmaya çalıştığı sorunla ilgili olarak kesin ve net bir çalışma gerçekleştirilmedi. Cankurtaranlar ve itfaiye ekipleri boğulma tehlikesi geçirenlere ilk müdahaleyi yapsa da, geç kalınan vakalar kurtarılamıyor.
Boğulma vakaları, Samandağ sahilinde güvenlik önlemlerinin ve vatandaşların dikkatinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göler önüne serdi. Vatandaşlar RİP Akıntısı sorununun biran önce gündeme gelmesi gerektiğini hatırlatarak yetkililere çağrıda bulundu.

RİP AKINTISI NEDİR?

RİP Akıntısı: Kıyıya ulaşan dalgaların, aynı tepkiyle geri dönmesidir. Burada kıyıya ulaşan dalga ne kadar güçlüyse geri dönmesi de o kadar güçlü olur. Rip akıntısı, sığ yerde yüzen bir kişiyi aniden denizin derin noktalarına çekebilir. Bu çekme esnasında kişi panik yaptığı için de boğulma vakaları görülür. Bu akıntılar profesyonel yüzücülerin bile karşı koyamayacağıükadarügüçlüdür. Zeynep Yüksek

Editör: Haber Merkezi