Hatay’ın önemli eğitim kurumlarından Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi ve Sevsen Nevzat Şahin Ortaokulu velileri, 6 Şubat depremi sonrasında Hatay İl Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilen okul binasının tekrar öğrencilere tahsis edilmesi amacıyla bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi binasının hala Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilmiş olup, 15 aydan fazla bir süredir öğrencilere hizmet verdiği belirtildi. Bunun sonucunda Sevsen Nevzat Şahin Ortaokulu’nun da ikili eğitime geçmek zorunda kaldığı vurgulandı.

“DESTEK BEKLİYORUZ”

Veliler, ikili eğitime geçişin temizlik, ulaşım, eşit şartlarda eğitim görememe ve sosyal faaliyetler gibi birçok sorunu beraberinde getirdiğini ifade etti. Çocukların eğitimde yaşadığı bu mağduriyetin giderilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Hatay Valisi Mustafa Masatlı’dan destek istediler.

Başkan Özgün Çocuklarla Bir Araya Geldi Başkan Özgün Çocuklarla Bir Araya Geldi

Açıklamada, 6 Şubat 2023’teki depremin ardından, kamu binalarının zarar görmesi nedeniyle birçok kurumun okul binalarına yerleştiği hatırlatıldı. Ancak diğer kurumların kendi binalarına geri döndüğü belirtilirken, Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi’nin hala Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilmiş olduğu dile getirildi.

Veliler, çocuklarının eşit koşullarda eğitim alamadığını ve ikili eğitimin ciddi eğitim kayıplarına neden olduğunu vurgulayarak, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında tüm ülkedeki yaşıtlarıyla eşit koşullarda eğitim görmelerini talep ettiler. Veliler, açıklamalarının sonunda, çocuklarının yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için devlet büyüklerinden destek beklediklerini dile getirdiler. Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi binasına geçişin sağlanması ve bu konudaki mağduriyetin giderilmesi için gerekli adımların atılmasını talep ettiler. Doğanay Yiğitoğlu

Editör: Haber Merkezi