Seçim takviminin belli olmasıyla birlikte Hatay Valiliği’nin yıkılan ya da ağır hasarlı evlere ikametgâh taşınarak oy kullanabileceğine dair duyurusu ardından tepkiler çığ gibi büyüdü. Duyuru ardından açıklamalar ve tepkiler peş peşe geldi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Dolayısıyla Hatay Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve CHP Heyeti konuyu gündeme taşıyarak açıklamalarda bulundu. Gazetecilerle bir araya gelen Başkan Savaş, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur ve CHP Antakya İlçe Başkanı Ümit Kutlu’nun açıklamalarında aynı konu vardı;ü “Vali siyasete alet olmamalıdır.”

YIKILAN, KULLANILMAYAN AĞIR HASARLI BİNALARA İKAMET VERİLECEK

Hatay Valiliği seçim takviminin 1 Ocak’ta açıklanmasının ardından 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin vatandaşların yıkılmış, ağır hasarlı ve orta hasarlı binalara ikametgâh taşınarak oy kullanabileceğini açıkladı.

“DEVLET TEMSİLCİSİ OLAN VALİ SİYASETE KARIŞMAMALIDIR”

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, “Bir ilin yönetiminden sorumlu olan en önemli isimdir vali. Valiler, devletin temsilcileri olarak hareket etmektedir. Böyle bir duyurunun valilik kanalı ile yapılmasını doğru bulmuyorum. Ak Partinin bu kararının valiler tarafından duyurulması siyasi parti ayrımı anlamına mı geliyor bilemiyorum. Valilik devleti temsil etmektedir. Bu nedenle vali siyasete karışmamalıdır.” dedi.

“İKTİDAR KAYBEDECEĞİNİ BİLİYOR”

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur ise, “Hatay Valiliği tarafından alınan kararın iktidarın oy potansiyelini artırmak için atılan bir adım olduğuna dikkat çekti. "Depremden 11 ay sonra bile halkımızın sorunları çözülmedi. Konut, ulaşım, elektrik gibi temel sorunlar varken iktidar bunları umursamıyor. Oy kaygısıyla seçmen nakli oyununa başvuruyor. Biz bu kararın peşini bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

"Hatay'ın Bakana İhtiyacı Var" "Hatay'ın Bakana İhtiyacı Var"

“TAMAMEN KANUNSUZ BİR UYGULAMA”

Cemiyet ziyaretinde konuyla ilgili açıklama yapan CHP Antakya İlçe Başkanı Ümit Kutlu ise; “Valilik bir anda karar vererek açıklama yaparak metruk ve yıkık binalara adres vereceğini duyurdu.

Bu çok yanlış ne yönetmelikte, ne kanun maddesinde ne de YSK’nın açıkladığı seçim bildirgesinde yer almamaktadır. Böyle bir şey olamaz ve tamamen kanunsuz bir işlemdir. Yıkılmış bir binaya adres vermek ölü bir insana kimlik vermekten farksızdır. Konteyner kentlerinizi kurup insanları çağırır ve orada barındırır daha sonra adres verebilirsiniz. Bu seçmen kaydırmak için yapılan kanunsuz bir durumdur. Bunun için vatandaşların bilgilendirilmesi gerekiyor. Bizi en çok üzen durum ise sayın valimizin siyasete alet olmasıdır. Hepimizin en üst makam olarak gördüğü valiliğin buna alet olması çok yanlış bir durum. Bu Hataylı seçmene yapılan tarihi bir yanlıştır.” Diye konuştu. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi