Küresel piyasalar Fed haftasına temkinli başladı Küresel piyasalar Fed haftasına temkinli başladı

Bankalar kredi kartı otomatik ödeme talimatlarında faiz oranlarını güncelledi. Bankaların daha önce 2 lira ve sonrasında 2,5 lira olarak aldığı otomatik ödeme faiz oranları şu an bazı bankalarda yüzde 4,42’ye kadar çıkmış durumda.

Buna göre ; Ziraat Bankası’nda 0-1000 TL arası otomatik ödeme talimatlı faturalara ücret alınmıyor. 1001-4999 TL arasında yüzde 2,49, 5000 TL ve üzerinde ise yüzde 3,66 oranında faiz uygulanıyor.

Halkbank’ta ise yeni düzenlemeye göre bireysel ve ticari kredi kartları ile gerçekleşen otomatik fatura talimatlarında fatura tutarı üzerinden yüzde 4,42 faiz işletiliyor.

Vakıfbank’ta ise 00 TL›ye kadar olan faturalar için 1,5 lira, 100 TL üzerindeki faturalarda ise fatura tutarının yüzde 2,49’u oranında işlem ücreti alınıyor. İş Bankası’nın sitesinde yer alan bilgiye göre ise kredi kartından otomatik fatura tahsilatı faizi 0-500 TL arasında ücretsiz, 500 lira üzerine ise faiz oranı yüzde 4,42. Yeni düzenlemeye göre değişiklik yapmayan bankalar olaraksa Yapı kredi, Akbank ve Denizbank dikkat çekiyor.

Yapı Kredi 9 Kasım 2018›den bu yana her fatura işleminde tek seferlik olarak 0-75 lira arasına 2 lira, 75 lira ve üzerine ise 2,5 lira tahsil ediliyor. Akbank’ta. İnternetten fatura ödeme ücreti olarak 1 lira alınıyor. Denizbank’ın ürün ve hizmet ücretleri bölümünde otomatik fatura ödeme talimatı faizine ilişkin bir bilgilendirme yer almıyor. Ancak sitede fatura ödemeleriyle ilgili bölümde otomatik ödeme talimatının hesap ya da kredi kartı üzerinden masrafsız olarak gerçekleşeceği bilgisi veriliyor. Zeynep Yüksek

Editör: Haber Merkezi