Masraf çıkartmayan otomobil tavsiyesi! 900.000 TL'ye alınacak araçlar neler? Masraf çıkartmayan otomobil tavsiyesi! 900.000 TL'ye alınacak araçlar neler?

1 Temmuz tarihinden itibaren Kuzey Marmara, İstanbul-İzmir, Ankara-Niğde otoyollarında hız sınırı 140 kilometre/saate çıkarılacak.

Ankara-Niğde arasındaki otoyol hariç Edirne’den Şanlıurfaya kadar olan otoyollarda ise hız sınırı 130 kilometre/saat olacak.

İçişleri Bakanlığınca, otoyollarda otomobiller için uygulanan hız sınırı artırıldı, uygulama 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre 81 il valiliğine otoyollardaki otomobil hız sınırlarına ilişkin yazı gönderildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının da uygun görüşüyle, 1 Temmuz'dan itibaren otomobiller için otoyollarda yeni hız sınırı uygulamasına başlanacak. Bu tarihten itibaren, Edirne-İstanbul, İstanbul-Ankara, Niğde-Mersin-Urfa Tarsus-Urfa, Çeşme-İzmir-Aydın otoyollarındaki 120 kilometre/saat olan hız sınırı 10 kilometre/saat artırılarak 130 kilometre/saate, Kuzey Marmara otoyolunun Sakarya - Kurtköy - Odayeri - Kınalı bölümü ile Malkara-Çanakkale, Gebze-İzmir, Menemen-Çandarlı, Ankara-Niğde otoyollarında ise 120 kilometre/saat olan hız sınırı 20 kilometre/saat artırılarak 140 kilometre/saate çıkarılacak. Uygulama kapsamında otoyollarda trafik işaretlemelerine yönelik çalışmalar ise sürüyor.

Haber Bülteni

Editör: Haber Merkezi