“Enflasyonla Mücadele Kalemle Yapılıyor” “Enflasyonla Mücadele Kalemle Yapılıyor”

6 Şubat depremlerinin üzerinden geçen 17 aya rağmen depremzedelerin barınma, hijyen, konteyner, sağlık, eğitim başta olmak üzere birçok sorununa hâlâ devam ediyor. Depremle yerle bir olan Hatay’da rezerv alan sorunu ise giderek derinleşti.

ÇIKMAYANLARIN SAYAÇLARI KAPATILDI

Son olarak bazı mahallelerde evlerine tebligat asılarak 20 gün içinde boşaltmaları istenen depremzedelerin elektrik sayaçları kapatılmaya başlandı. 2 az 8 orta hasarlı bina bulunan Defne 10’uncu Rezerv Alan Bölgesi’ndeki binaların bazılarında elektrik abonelikleri EnerjiSa tarafından tek taraflı feshedildi. Atılan mesajda kesintiler, vatandaşların kendi talebi gibi lanse edilerek, güvence bedeli iadesinin de vatandaşların hesaplarına yatırılacağı aktarıldı. Vatandaşlar ise, rezerv alanıyla ilgili hukuksal süreçlerinin devam ettiğini söyleyerek “Biz evimizi teslim etmedik. Neye göre elektrik kesintisi yaptıkları belli değil” diyerek tepki gösterdi.

YANILTIYORLAR

Depremzedelerin avukatı Ecevit Alkan ise hukuksuz bir süreç yürütüldüğünü söyleyerek “Yaklaşık 1 hafta önce başladı bu kesilmeler. Benim müvekkillerim de var aralarında. Müvekkillerimin böyle bir talebi yok, elektrik kesintisi istemiyorlar ancak gelen mesajlarda sanki kendi talepleri varmış gibi kesinti yapmak istiyorlar. Bir de yanıltıcı bilgi veriliyor. ‘Size depozitonuzu vereceğiz’ diyorlar. Zaten o abonelik hakkı iptal edilince rezerv alanda elektrik alma şanslarını kaybediyorlar. Rezerv yapı alanının afet bölgesinde olması açıkça yaşam ve insan haklarına saldırıdır” dedi. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi