TÜRSAB 25. Dönem Genel Başkan adaylığı için Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Ali Bilir, seyahatlerine devam ediyor.
Acenteler kazanacak diyerek yola çıkan Bilir’in durağı medeniyet şehri Hatay oldu.

Hatay’da Sağanak Yağışlar Hayatı Olumsuz Etkiliyor Hatay’da Sağanak Yağışlar Hayatı Olumsuz Etkiliyor

SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ

Hatay’da akşam yemeğinde Acenteler ile buluşan Bilir açıklamalarda bulundu. Söze kendini tanıtarak başlayan Bilir, “Ben Ali Bilir, 23. Dönem ve 24. Dönem TÜRSAB yönetim kurulu üyeliği yaptım ve bu görevim şu anda devam etmektedir. Genel başkan yardımcılığı görevimden on gün önce aday olmak için istifa ettim. Ve 25.dönem TÜRSAB başkan adayı olarak karşınızdayım” diye konuştu.
Mesleğin içindeki sorunların çözüme ulaşmadığını ve biriktiğini vurgulayan Bilir, “Bu mesleğin sorunlarını çok iyi biliyoruz nasıl çözüleceğini de çok iyi biliyoruz. Yıllardır sorunlar birikmiş çözüm bekliyor.  Biz göreve geldiğimizde sektöre dair sorunların çözümü için gayret sağlayacağız. Bu sorunların çözümü de yasayla değil yönetim kurulu kararıyla hallolabilecek bir şey” ifadelerini kullandı.
Acentelerin ödediği aidatların yarısının kendi bölgelerinde kalacağını söyleyen Bilir, “Bölgelerimizde toplanan aidatların önemli bir kısmı bölgedeki illerimizin tanıtımı için, turizme katkısı olması için bölgemizdeki kurumlara bırakılacak. Paylaşımlı ofisi kolaylaştıracağız. Hatay bizden ne istiyorsa o olacak. Hatay buranın daha tanıtılmasını daha çok turist çekmesini istiyorsa onu yapacağız. Hatay’ı Hatay yönetecek. Bu yüzden buradaki aidatlarımızın yarısı burada kullanılacak. Diğer yarısı da ülkemizin turizmine katkı sağlayacak, turizmin sürdürülebilirliği için kullanılacak” açıklamasında bulundu. Cuma ZEYBEK

Editör: Haber Merkezi