Defne ilçesi Sümerler Ortaokulu satranç takımı, Türkiye finallerinden başarıyla döndü. Okullar arası yıldızlar genel kategoride Hatay birincisi olan takım, bu başarısıyla Hatay’ı temsil etmek üzere Gaziantep’te yapılan grup müsabakalarına katıldı ve grup birincisi oldu.

Rize’de 8 bölgeden 700 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen Türkiye finallerine katılan Sümerler Ortaokulu satranç takımı, kendi kategorisinde 20 takım arasında eş puanlı olarak Türkiye beşincisi olmayı başardı.

Kızılay Defne Şubesi Yardımlarına Devam Ediyor Kızılay Defne Şubesi Yardımlarına Devam Ediyor

Sümerler Ortaokulu’nu Türkiye 5.si yapan satranç takımının oyuncuları şu isimlerden oluşuyor: Adem Sönmez, Ali Yusuf Oflazoğlu, Berkay Korkmaz, Yusuf Bilgiç, Ali Doğru, Emir Oflazoğlu.

Rize’ye giden satranç takımı yöneticilerinden okulun beden eğitimi öğretmeni Fatma Günay, elde ettikleri başarı sürecinde onlara inanan, güvenen ve yalnız bırakmayan okul müdürleri Ercan Yücel, Nurcan Oflazoğlu, Sevim Korkmaz ve Eren Sönmez’e desteklerinden ötürü teşekkür ederken, sporcu öğrencileriyle de gurur duyduğunu ifade etti. Kenan Cengiz

Editör: Haber Merkezi