Hatay,  "Kırıkhan Ciğer Festivali" İstiyor Hatay, "Kırıkhan Ciğer Festivali" İstiyor

15-22 Nisan Turizm haftası nedeniyle Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce çelenk koyma töreni düzelendi.

Cumhuriyet alanında gerçekleşen çelenk koyma törenine Antakya Belediye Başkanı vekili Hicret Kumru, Hatay İl Kültür ve Turizm Müdür vekili Mahmut Hazırlar, Hatay İl Kütüphane Müdürü Celal Baz, ile turizmciler katıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk büstüne Hatay İl Kültür ve Turizm Müdür vekili Mahmut Hazırlar tarafından çelenk konulup, saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu.

HAZIRLAR: TURİZM HAFTASI BOYUNCA TURİZMİN ÖNEMİ VE GEREKLİLİĞİ VURGULANACAKTIR

Çelenk koyma töreninde konuşma yapan Hatay İl Kültür ve Turizm Müdür vekili Mahmut Hazırlar, Dinlemek, eğlenmek, görmek ve tanımak gibi amaçlarla yapılan geziler ve turist çekmek için alınan ekonomik, kültürel, teknik önlemlerini tümü turizm olgusu olduğunu söyledi,

Turizm, insanların ekonomik, kültürel ve toplamsal olarak da iletişim içinde olmalarını sağladığını hatırlatan Hazırlar, “Turizm sayesinde insanlar kendi ülkelerinde yaşadıkları bölgenin dışındaki güzelliklerin ve insanların bırakmış oldukları kültürel mirasın farkına vararak, geleceğe kuşaklara daha yaşanılabilir bir dünya bırakmanın gerekliliğine inanarak hayatına farklı açılardan bakabilir.

Bu tanımdan hareketle toplumda turizmin canlandırılması ile halkın turizm hareketlerine katılımının sağlanması amacıyla, bu yıl 39. Kez kutlanacak olan “Turizm Haftası” boyunca turizmin önemi ve gerekliliği vurgulanacaktır” dedi.

DÜNYA TURİZMDE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP OLAN KÜLTÜR VE İNANÇ TURİZMİNİ GELİŞTİRMEK ANA HEDEFİMİZDİR

“Kültür Turizm Marka Kenti” olan Hatay’ın bilinirliğinin artırmak, tanıtmak turizme kazandırmak amacıyla ülkemiz ve dünya çapında marka yapmak üzere özveri ile çalışmalarını sürdürmekte olduğuna dikkat çeken Hazırlar, “Özellikle dünya turizmdeü de önemli bir sahip olan kültür ve inanç turizmini geliştirmek ana hedefimizdir.

Hatay İlimizin ulusal ve uluslararası platformda gerek seyahat acentelerimiz, konuklama, yeme içime tesislerimiz ve gerekse turizme gönül vermiş vatandaşlarımızla, el birliğiyle tanıtmak ana hedefimiz olmaktadır Ülkemizde ve Dünya hak ettiğimiz yere gelmek dileğiyle Turizm Haftamız kutlu olsun” dedi.

Cuma ZEYBEK

Editör: Haber Merkezi