Depremzede vatandaşlar yetkililere seslenerek, “Deprem Sonrası Süreç İyi Yönetilmiyor, ortada bir problem var ve yetkililerde, bizlerde bıktık. Neden bu süreç bu kadar sorunlu anlamıyoruz. Konteynerlerde yaşam durma noktasında denetimler derhal başlatılmalıdır.” Dediler.

Yaşanılan deprem felaketi üzerinden 18 ay gibi bir süre geçmesine rağmen Hatay’da hayat maalesef normalleşemedi. Özellikle konteyner kentlerde yaşayan vatandaşların sorunlarını dile getirdiğimiz haberlerimize her geçen gün bir problem daha eklenir oldu.

Serinleten Buğday Çorbası Gastronomi Evi'nde Serinleten Buğday Çorbası Gastronomi Evi'nde

KONTEYNER KENTLERİN SU SORUNU TEK TEK İNCELENMELİ

Geçtiğimiz günlerde Antakya ilçesine bağlı Dikmece Mahallesi’ndeki Cansuyu Konteyner Kent sakinleri günlerdir su ve elektrik sorunu yaşadıkları için tepki göstermiş ve yetkililere seslenmişti.

TOKİ inşaatlarına malzeme taşıyan araçların elektrik ve su altyapısına zarar vermesinden kaynaklandığı belirtilen elektrik ve su yokluğunun hayatı durma noktasına getirdiğini ifade eden vatandaşlar yaşamaktan bıktıklarını belirterek duruma tepki gösterdi. Vatandaşlar, yolu demir parçaları bırakmak suretiyle bir süre trafiğe kapattı.

LAĞIM İÇİNDE KALAN KONTEYNERLER VAR!

Yerel gazeteci arkadaşlara ulaşan bilgilere göre birçok konteyner ise lağım suyu içerisinde kalmış durumda. Vatandaşlar bu şekilde koku ve hastalık içerisinde yaşıyor.

VATANDAŞIN HALİNİ VATANDAŞA SORUN!

Bütün bu sorunlar yetmezmiş gibi gün geliyor susuz, gün geliyor elektriksiz, gün geliyor ki beton santralleri, çimento fabrikaları,ü maloz kaldırma vs. nedenlerle toz duman içerisinde yaşamaya çalışan depremzedeler yetkililere özellikle Hatay Valisine durumun yanlış aktarıldığını düşündüklerini ifade ederek;

“BİZİ ÖLÜME TERK ETMEYİN”

“Halimizi kimseye anlatamıyoruz. Bizim gibi yaşamadıkları için bizi anlayamadıklarını düşünüyoruz. Valimize, Belediye Başkanlarına durumun yanlış aktarıldığını düşünmek istiyoruz. Çünkü konteyner kent yönetimleri ilgisiz, işi bilmiyor. Kimse umursamıyor. Tek tek bütün konteyner kentlerin denetlenmesini tek tek vatandaşlara sorulmasını talep ediyoruz. Önümüz kış bizi ölüme terk etmeyin.” Dediler. Mahmut Sivri

Editör: Haber Merkezi