Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’ne canlı bağlantı ile katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'da 3 bin 304'ü konut ve 310'u köy evi olmak üzere 3 bin 614 konut hak sahiplerine teslim ettiklerini ifade ederek "Geçtiğimiz ayın başlarında yapımı tamamlanan 46 bin konut ve köy evinin kurasını çekerek anahtarlarını teslim etmiştik. Bugün de biraz önce başlattığımız kurayla 30 bin 723 vatandaşımızı daha evlerine kavuşturuyoruz.” Dedi.

Ülke ve şehirlerin üzerindeki deprem yükünü gelecek yıl sonrası tümüyle kaldırmayı hedeflediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Bu tablo Avrupa'daki pek çok ülkenin nüfusundan ve konut sayısından daha yüksek bir inşa faaliyetini ifade ediyor. Böyle bir yükün altından millî dayanışma, afetle mücadele ve konut inşası alanındaki güçlü birikimimizle ancak biz kalkabilirdik. Millet ve devlet olarak canımızdan bir parça olarak gördüğümüz deprem bölgesinin ve depremzedelerimizin yaralarının bir an önce sarılması için gece gündüz çalıştık. Sadece depremin yıktıklarını yerine koymakla kalmıyoruz, şehirlerimizi konutları ve iş yerleri yanında caddeleriyle, meydanlarıyla, üretim ve istihdam altyapısıyla yeni baştan tasarlıyoruz. İnsanlarımızı içinde güvenle ve huzurla oturacakları evler ve şehirler yanında kendilerini esenlik içinde hissedecekleri bir geleceğe de kavuşturmanın peşindeyiz. Ülkemizin tamamıyla birlikte deprem bölgemizi de Türkiye

Yüzyılı'na hazırlıyoruz.

SEFERBERLİK RUHUYLA ÇALIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Hükûmet olarak "Yarısı Bizden Kampanyası" ile dönüşümler için önemli bir adım attıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Deprem bölgesindeki çalışmalarımızın bitmesiyle diğer şehirlerimizin dönüşümüne daha çok kaynak ayırma imkânına kavuşacağız. Her kim deprem tehdidini küçümseyerek buraya harcanması gereken kaynağı başka yere yönlendiriyorsa bu milletin en büyük düşmanıdır. Bunun için milletimden, kendi evinden başlayarak mahallesini, ilçesini, şehrini, ülkesini depreme karşı hazırlayacak olanlara destek vermesini istiyorum. Deprem, siyaset üstü bir konudur. Deprem, ihmale gelmeyecek bir konudur. Geçtiğimiz günlerde Çanakkale'de yaşanan ve Marmara Bölge'mizde de hissedilen şiddetlisarsıntı, bu gerçeği bize bir kez daha hatırlatmıştır." Dedi.

Tüketici güven endeksi eylülde aylık yüzde 2,4 arttı Tüketici güven endeksi eylülde aylık yüzde 2,4 arttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kura töreniyle anahtarlarını teslim alacak vatandaşlara hayırlı olmasını diledi. Haber Bülteni

Editör: Haber Merkezi