Dörtyol ilçesinde, depremzedelere ulaştırılması gereken yaklaşık 30 milyon lira değerindeki yardım kolilerini depoda saklayıp sattığı bir şüpheli bir şüpheli yakalandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin titizlik çalışması sonucu gerçekleşen operasyonla, fail C.Y yakalandı.

Narin Güran'ın ölüm nedeni kesinleşti! Narin Güran'ın ölüm nedeni kesinleşti!

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uluslararası yardım kuruluşları tarafından depremzedelere gönderilen yardım malzemelerinin, koliler halinde bir depoda tutulup, parça parça satıldığı yönünde ihbar aldı.

İhbarın doğruluğunu teyit etmek amacıyla 7 Eylül tarihinde Özerli Mahallesi’nde bulunan bir binanın alt katında bulunan depoya baskın düzenlendi. Yapılan operasyonda, deprem yardımları olarak gönderilen malzemeler ele geçirildi. Malzemeleri depoda saklayıp, sattığı öne sürülen 4 kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren ekipler, ilçede Ocaklı, Kışla ve Çaylı mahallelerinde yeni depolar belirledi. Depolara yapılan baskınlarda yine yardım malzemeleri ele geçirildi.

Şüphelilerden biri olarak adı geçen C.Y., yapılan operasyonlarda gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. Yıldız, mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Depolarda elde edilen toplam 5 TIR dolusu yardım malzemesinin piyasada gösterildiği yaklaşık 30 milyon TL olduğu bildirildi. El konulan yardım malzemeleri, ilçedeki çadır kentte yaşayan depremzedelere ulaştırıldı. Haber Bülteni

Editör: Haber Merkezi