Adli Tıp raporlarına göre, Narin'in boğularak öldüğü kesinleşti. CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, 23 Eylül'de açıklanacak olan Adli Tıp raporuna dair detayları paylaştı.

Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde 6 terörist etkisiz hale getirildi Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde 6 terörist etkisiz hale getirildi

Narin Güran'ın Ölüm Nedeni: Boğulma

Dicle Canova'nın aktardığı bilgilere göre, Narin Güran'ın ölümüne neden olan olay, boğulma olarak belirlendi. İlk belirlemelere göre, Narin'in boğazı sıkılarak öldürülmüş. Ayrıca, boğularak ölen kişilerin ağızlarından sıvı çıktığı ifade ediliyor. Amcasının aracında, bu tür sıvılara rastlandığı belirtiliyor. Canova, "Amcanın arabasında bulunan DNA örnekleri ve sıvının, Narin'in ölümüne dair ipuçları sunduğu tespit edildi. Ancak, amcanın doğrudan cinayetle ilişkilendirilip ilişkilendirilemeyeceği konusunda henüz kesin bir bilgi bulunmuyor" dedi.

Soruşturma Devam Ediyor

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Narin Güran'ın amcası Salim Güran, cesedi taşıdığı iddia edilen Nevzat Bahtiyar ve Narin'in annesi Yüksel Güran ile ağabeyi Enes Güran'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklandı. Bu kişiler üzerinde yapılan incelemeler ve toplanan deliller doğrultusunda soruşturma devam ediyor.

Adli Tıp Raporları

Narin Güran'ın kesin ölüm nedenini belirleyecek otopsi raporunun 23 Eylül'de açıklanması bekleniyor. İstanbul ve Diyarbakır Adli Tıp Kurumları tarafından yapılacak iki ayrı raporun ardından, cinayetle ilgili daha net bilgilere ulaşılması hedefleniyor.

Yengeye Tutuklama Talebi

Ayrıca, gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen Narin Güran'ın yengesi Hediye Güran için tutuklama talebiyle mahkemeye başvuruldu. Bu gelişmeler, olayın aydınlatılması sürecinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Haber Merkezi